Συναγερμός στις ΗΠΑ από το πρώτο κρούσμα Έμπολα

Συναγερμός έχει σημάνει στις ΗΠΑ μετά την επιβεβαίωση από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Επιδημιών (CDC) ότι προσβλήθηκε από τον ιο Έμπολα ένας Αμερικανός που πρόσφατα είχε ταξιδέψει στη Λιβερία.

Σύμφωνα με τους γιατρούς ο ασθενής, ανέπτυξε συμπτώματα αρκετές ημέρες αφότου επέστρεψε στο Τέξας των ΗΠΑ. Ο ασθενής εισήχθη σε μονάδα απομόνωσης στο νοσοκομείο του Ντάλας Health Presbyterian.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το πρώτο κρούσμα Έμπολα στις ΗΠΑ ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, συνομίλησε με τον διευθυντή του CDC, Τόμας Φρίντεν, σχετικά με τα «αυστηρά πρωτόκολλα απομόνωσης» για τον περιορισμό του κινδύνου εμφάνισης περισσότερων κρουσμάτων του ιού Έμπολα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι δύο άνδρες «συζήτησαν σχετικά με τα εν λόγω πρωτόκολλα σύμφωνα με τα οποία ο ασθενής υπόκεινται σε θεραπεία και τις προσπάθειες που γίνονται για τον εντοπισμό ανθρώπων που είχαν επαφή με τον ασθενή προκειμένου να μετριαστεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ο Δρ. Φρίντεν δήλωσε ότι το CDC είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την υπόθεση και τόνισε ότι υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές για την ασφαλή και αποτελεσματική αντιμετώπιση της κατάστασης.

Την πιθανή χορήγηση πειραματικών φαρμάκων στον ασθενή που διαγνώστηκε με Έμπολα, συζητά η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, συζητά την πιθανή χορήγηση πειραματικών φαρμάκων ή πλάσμα αίματος ως ενδεχόμενη θεραπεία στον ασθενή.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα