Βρήκαν το μπουντρούμι του Κόμη Δράκουλα;

Χτισμένο κοντά στη Μαύρη Θάλασσα στη Βόρεια Τουρκία αρχαιολόγοι βρήκαν υπόγεια τούνελ, περάσματα, ένα στρατιωτικό καταφύγιο και κελιά.

Σε ένα από αυτά εικάζουν πως κρατήθηκε φυλακισμένος στις αρχές του 15ου αιώνα από τους Οθωμανούς ο Vlad III που ενέπνευσε τον Bram Stoker's να δημιουργήσει τον χαρακτήρα του Κόμη Δράκουλα.

Η ανακάλυψη έγινε κατά τις εργασίες υποστύλωσης του κάστρου Tokat , που διαρκεί εδώ και πέντε χρόνια. Σύμφωνα με τον αρχαιολόγο Ibrahim Cetin έκει βρέθηκαν δύο μπουντρούμια-κελιά, όπου εκτιμάται πως κρατήθηκε αιχμάλωτος από τους Οθωμανούς Τούρκους ο Πρίγκιπας της Βλαχίας Vlad III, ξακουστός στην εποχή του ως Βλαντ ο Παλουκωτής.

"Το κάστρο είναι εντελώς περικυκλωμένο από μυστικά τούνελ. Είναι πολύ μυστηριώδες" είπε στην Hurriyet ο αρχαιολόγος Ιμπραήμ Cetin και προσθεσε "Είναι δύσκολο να εκτιμήσουμε σε ποιο δωμάτιο ακριβώς κρατήθηκε ο Κόμης Δράκουλας, αλλά ήταν κάπου εδώ".

Ο Vlad III γεννήθηκε τον Νοέμβριο ή Δεκέμβριο του 1431 στην πόλη Sighișoara της Τρανσυλβανίας.Το 1456, ανεβαίνει στο θρόνο της Βλαχίας με τη βοήθεια της Ουγγαρίας και Βλάχων βογιάρων και σκοτώνει σε μονομαχία το προηγούμενο βασιλιά Vladislav II.

Οι Οθωμανοί θεωρούσαν ότι η Βλαχία ήταν μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Το 1461, ο Vlad III αρνήθηκε να πληρωσει φόρο υποτελείας στον Οθωμανό σουλτάνο. Στη συνέχεια διέσχισε τον Δούναβη και λεηλάτησε τα εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορία στη σημερινή Βουλγαρία. Ο Mehmed II συγκέντρωσε ένα στρατό 60.000 στρατιωτών και 30.000 ατάκτων. Ο Vlad III οργάνωσε ενέδρες και σε μία από αυτές, τη "Νύχτα της επίθεσης" (17 Ιούνιου 1462) σκότωσε 15.000 Τούρκους, οι οποίοι αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν.
Σύμφωνα με το LiveScience, οι ιστορικοί πιστεύουν ότι ο Vlad III σκότωσε περίπου 80.000 ανθρώπους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα