ΟΗΕ: 70.000 Κούρδοι της Συρίας διέφυγαν στην Τουρκία

Περίπου 70.000 Κούρδοι της Συρίας έχουν καταφύγει από την Παρασκευή στην Τουρκία, διαφεύγοντας από την προέλαση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη βορειοανατολική Συρία, ανακοινώθηκε από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

"Η Ύπατη Αρμοστεία ενισχύει τη δράση της για να βοηθήσει την κυβέρνηση της Τουρκίας να έλθει αρωγός των περίπου 70.000 Σύρων που διέφυγαν αυτές τις τελευταίες 24 ώρες προς την Τουρκία", αναφέρει η οργάνωση αυτή του ΟΗΕ σε ανακοίνωσή της που δημοσιοποιήθηκε στη διάρκεια της χθεσινής νύκτας.

Εξάλλου, συνεχίζει η ανακοίνωση, "η τουρκική κυβέρνηση και η Ύπατη Αρμοστεία προετοιμάζονται για την ενδεχόμενη άφιξη εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων επιπλέον τις προσεχείς ημέρες" καθώς οι μάχες συνεχίζονται, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η Τουρκία άνοιξε την Παρασκευή τα σύνορά της για τους σύρους πρόσφυγες που άρχισαν την Πέμπτη να εγκαταλείπουν τον τομέα της πόλης Άιν αλ-Άραμπ (Κομπανί στα κουρδικά) που είναι περικυκλωμένη από τους μαχητές της εξτρεμιστικής σουνιτικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Η Άιν αλ-Άραμπ, τρίτη μεγαλύτερη κουρδική πόλη της Συρίας, δεν είχε μέχρι τώρα πληγεί ιδιαίτερα από τη σύγκρουση στη χώρα και περίπου 200.000 εκτοπισμένοι Σύροι είχαν βρει εκεί καταφύγιο, αναφέρει ο ΟΗΕ.

Όμως η πρόσφατη επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή και η πολιορκία που οι ισλαμιστές μαχητές έχουν επιβάλει στην πόλη ώθησαν μεγάλο αριθμό κατοίκων, κυρίως Κούρδων, να διαφύγουν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα