Σύζυγος Βρετανού ομήρου: Σας παρακαλώ ελευθερώστε τον

Η σύζυγος του Βρετανού ομήρου Άλαν Χένινγκ απευθύνει έκκληση στους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, να τον απελευθερώσουν. Η γυναίκα του πρώην ταξιτζή Μπάρμπαρα Χένινγκ, υποστηρίζει ότι ο άντρας της είναι ένας φιλήσυχος άνθρωπος που πήγε στη Συρία απλά για να βοηθήσει κόσμο που έχει ανάγκη και δεν κατανοεί με ποιό τρόπο ο θάνατός του θα μπορούσε να υπηρετήσει οποιαδήποτε υπόθεση.

Ο 47χρονος, πατέρας δύο παιδιών ο οποίος είχε δηλώσει εθελοντής για να γίνει οδηγός σε αυτοκινητοπομπή ανθρωπιστικής βοήθειας για λογαριασμό μιας μουσουλμανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης, απήχθη τον περασμένο Δεκέμβριο από το Ισλαμικό Κράτος και η τζιχαντιστική οργάνωση απείλησε σε βίντεο πως θα τον εκτελέσει.

Η σύζυγός του Μπάρμπαρα Χένινγκ παρακαλεί τους απαγωγείς να ψάξουν «μέσα στην καρδιά τους» και να απελευθερώσουν τον σύζυγό της, εκτιμώντας τους λόγους για τους οποίους βρέθηκε στη Συρία.

«Τη στιγμή της απαγωγής του, οδηγούσε ένα ασθενοφόρο γεμάτο με τρόφιμα και νερό για να τα παραδώσει σε οποιονδήποτε βρισκόταν σε ανάγκη (...) Ήταν μια πράξη καθαρής ευσπλαχνίας», διαβεβαιώνει η Χένινγκ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα