Αυτές είναι οι δέκα πιο διάσημες φυλακές στον κόσμο

Έχουν χρησιμοποιηθεί για τον εγκλεισμό αδίστακτων εγκληματιών, αλλά και ανθρώπων που φυλακίστηκαν για τα πολιτικά τους φρονήματα. Μερικές από αυτές έχουν γίνει διαβόητες λόγω των “επιφανών” τροφίμων τους ή της βάρβαρης μεταχείρισης των κρατουμένων. Κάποιες άλλες πάλι για τις τολμηρές απόπειρες απόδρασης που έλαβαν χώρα.

Γνωρίστε τις παρακάτω δέκα ιστορικές και πιο διάσημες φυλακές στον κόσμο.

ALCATRAZ, ΗΠΑ

Το Αλκατράζ, ήταν η πρώτη μεγίστης ασφάλειας με ελάχιστα προνόμια φυλακή των ΗΠΑ. Ήταν ίσως η πιο διάσημη φυλακή της χώρας και «στέγασε» μερικούς από τους πιο διαβόητους εγκληματίες στον κόσμο. Ανάμεσά τους ο Αλ Καπόνε και ο George Kelly Barnes, πιο γνωστός ως «Machine Gun Kelly». Βρίσκεται σε ένα βραχώδες νησί, το οποίο περιβάλλεται από τα παγωμένα νερά του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο. Παλιότερα πίστευαν πως ήταν αδύνατο να αποδράσει κανείς από το Αλκατράζ. Από τα 36 άτομα που επιχείρησαν να το κάνουν, 23 συνελήφθησαν, έξι πυροβολήθηκαν θανάσιμα και δύο πνίγηκαν. Οι υπόλοιποι πέντε, μετά από την απόπειρα διαφυγής τους, δεν εθεάθησαν ποτέ και πιστεύεται ότι έχουν πνιγεί. Τα πτώματα τους δεν βρέθηκαν ποτέ.

 

TOWER OF LONDON, ΑΓΓΛΙΑ

Από το 1100 έως τα μέσα του 20ου αιώνα ο Πύργος του Λονδίνου λειτούργησε ως φυλακή. Σήμερα δεν είναι παρά το σημείο όπου φυλάσσονται τα κοσμήματα του Βρετανικού Στέμματος και ένα από τα σπουδαιότερα αξιοθέατα στην Αγγλία. Πιστεύεται, ακόμη, πως είναι το πιο στοιχειωμένο κτίριο στην χώρα. Έχουν υπάρξει ιστορίες για φαντάσματα, συμπεριλαμβανομένης και αυτού της Άννα Μπολέυν, μίας εκ των διάσημων κρατουμένων. Μεταξύ αυτών, ήταν και ο Sir Thomas More, ο βασιλιάς Ερρίκος Στ’, η Αικατερίνη Χάουαρντ (σύζυγος του βασιλιά Ερρίκου Η’) και ο Ρούντολφ Ες.

 

DEVIL'S ISLAND, ΓΑΛΛΙΚΗ ΓΟΥΙΑΝΑ

Το «Νησί του Διαβόλου». Μια από τις πιο κακόφημες φυλακές στην ιστορία. Άνοιξε το 1852 από τον αυτοκράτορα Ναπολέοντα Γ’ και κατά τη διάρκεια των 94 χρόνων λειτουργίας της, ήταν το «σπίτι» πολιτικών κρατούμενων, αλλά και σκληρών εγκληματιών. Τα πιράνχας στα μολυσμένα ποτάμια και η πυκνή ζούγκλα της Γαλλικής Γουιάνας εμπόδιζαν τους φυλακισμένους που προσπαθούσαν να διαφύγουν. Η αυτοβιογραφία του πρώην τροφίμου Henri Charrière περιγράφει πολυάριθμες εικαζόμενες απόπειρες απόδρασης. Το 1973 ο Στιβ Μακ Κουίν και ο Ντάστιν Χόφμαν πρωταγωνίστησαν στην ταινία «Ο Πεταλούδας», που βασίστηκε στο βιβλίο.

 

Δείτε τις υπόλοιπες εδώ

Πηγή: Fortunegreece.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα