Ουγκάντα: Διαμαρτυρίες ανδρών για τα πολύ μικρά προφυλακτικά

Μπορεί πολλοί να είναι εκείνοι που υποστηρίζουν πως το μέγεθος δε μετράει, αλλά στην περίπτωση ανδρών από την Ουγκάντα, αυτός ο ισχυρισμός καταρρίπτεται.

Τη στιγμή που ο ιός του AIDS έχει ήδη προσβάλει το 7% του πληθυσμού, δηλαδή περίπου 1,4 εκατ. ανθρώπων, εκ των οποίων 200.000 παιδιά, οι τοπικές αρχές επιχειρούν να εκπαιδεύσουν τους πολίτες στη χρήση προφυλακτικού.

Παρά τις καλές προθέσεις, όμως, και παρά τη δωρεάν διανομή προφυλακτικών, οι αρμόδιοι δε φρόντισαν να μελετήσουν σωστότερα την ανατομία των ανδρών στην περιοχή.

Έτσι, πολλοί ήταν εκείνοι που διαμαρτυρήθηκαν ότι τα προφυλακτικά που διανέμονται δωρεάν είναι πολύ μικρά, με αποτέλεσμα να ζητήσουν από τις τοπικές αρχές να τους προμηθεύσουν με άλλα μεγαλύτερου μεγέθους.

«Κάποιοι νέοι διαμαρτυρήθηκαν, γιατί τα προφυλακτικά είναι πολύ μικρά και εξαιτίας του μόριού τους δυσκολεύονται να το φορέσουν», δήλωσε ο βουλευτής Μεράρντ Μπίτεκ, στο δίκτυο Ntv Ugand News.

Ο βουλευτής, μάλιστα, εξήγησε πως πολλές φορές το προφυλακτικό σπάει κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής καθώς δεν είναι αρκετά μεγάλο και επισήμανε πως «οι άνδρες με μεγάλο μόριο έχουν δικαίωμα για μεγαλύτερα προφυλακτικά».
Πηγή: yahoo.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα