Σινά: Νεκρός ισλαμιστής ηγέτης

Μετά τους αποκεφαλισμούς ανδρών στο Σινά από τζιχαντιστές της ισλαμιστικής οργάνωσης Άνσαρ Μπέιτ Αλ Μάκντις, η οποία συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος, ένας εκ των ηγετών της οργάνωσης έπεσε νεκρός από πυρά του αιγυπτιακού στρατού.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του αιγυπτιακού στρατού, ο τζιχαντιστής, του οποίου το όνομα δεν έχει γίνει γνωστό, ήταν ειδικός στην τοποθέτηση εκρηκτικών και βρισκόταν πίσω από πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις, ενώ την ώρα που δέχθηκε τα πυρά των στρατιωτών στη χερσόνησο του Σινά, επιχειρούσε μαζί με άλλους τρεις ισλαμιστές να τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό σε οδική αρτηρία.

Η Ανσάρ Μπέιτ αλ-Μαγκντές οργάνωση με στενές σχέσεις πίστεως με την Αλ Κάιντα ενώ υποστήριξε πρόσφατα το υπέρ-ριζοσπαστικό κίνημα του Ισλαμικού Κράτους, εκτέλεσε διαδοχικές επιθέσεις κατά των δυνάμεων ασφαλείας μετά την πτώση με την επέμβαση του στρατού τον Ιούλιο του 2013 του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

Στο μεταξύ, οι αρχές της Αιγύπτου ισχυρίζονται πως έχουν καταστρέψει πάνω από 1.600 υπόγειες σήραγγες που συνδέουν το Σινά με την Γάζα, μέσω των οποίων η Χαμάς μετέφερε όπλα για την ενίσχυση των μαχητών της.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Χαμάς επιθυμεί να προμηθεύσει τις αποθήκες της με τσιμέντο ώστε να δημιουργήσει και πάλι τούνελ ώστε να εξαπολύσει εκ νέου επιθέσεις κατά του Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα