Σκωτία: Παραιτείται ο Σάλμοντ από πρωθυπουργός

Ο άνθρωπος που ηγήθηκε της καμπάνιας για την απόσχιση της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο και πρώτος υπουργός (ΤΟΠΙΚΌΣ πρωθυπουργός) Αλεξ Σάλμοντ υπέβαλε την παραίτηση του. Ο κ. Σάλμοντ θα παραιτηθεί και από τη θέση του ηγέτη του κόμματός του.
Όπως δήλωσε, «ο δικός μου χρόνος ως ηγέτη βρίσκεται στο τέλος του, ωστόσο για τη Σκωτία η καμπάνια συνεχίζεται και το όνειρο δεν θα πεθάνει ποτέ».

Ο Άλεξ Σάλμοντ χαρακτήρισε το δημοψήφισμα θρίαμβο της δημοκρατίας. Τόνισε ότι θα σεβαστεί το αποτέλεσμα, ενώ απαίτησε την τήρηση των δεσμεύσεων του Λονδίνου ΓΙΑ παροχή περισσότερων εξουσιών στη Σκωτία.

«Η Σκωτία, κατά πλειοψηφία, αποφάσισε να μην γίνει ανεξάρτητη σε αυτό το στάδιο. Αποδέχομαι τη ετυμηγορία του λαού και απευθύνω έκκληση σε ολους να πράξουν το ίδιο », υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο κ. Σάλμοντ.

Υπέρ της ανεξαρτησίας τάχθηκαν τέσσερις από τις τριαντά δύο περιφέρειες. Μεταξύ αυτών και η Γλασκόβη, στην οποία το «ναι» συγκέντρωσε ποσοστό 53,5%.

Η επόμενη ημέρα του δημοψηφίσματος βρίσκει το Βασίλειο να παραμένει Ηνωμένο.

Η απεσταλμένη του euronews στο Εδιμβούργο μεταδίδει:

«Για να στρατόπεδο του" ναι "βλέπει τον σχεδιασμό του του να παγώνει. ΟΙ υποστηρικτές Της Παραμονής ΣΤΟ Ηνωμένο βασίλειο πανηγυρίζουν, ενώ ξεκινά η προετοιμασία για την παροχή περισσότερων εξουσιών στη Σκωτία ».
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα