Δηλώσεις Κάμερον για το όχι των Σκωτσέζων

Tο αποτέλεσμα του ιστορικού δημοψηφίσματος στη Σκωτία χαιρέτησε σε τηλεοπτικό διάγγελμά του ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον.

Απευθυνόμενος στη Σκωτία: «Σας ακούμε. Και τώρα τα εκατομμύρια φωνές στην Αγγλία δεν πρέπει να αγνοηθούν». «Έχουμε τη μεγάλη ευκαιρία να αλλάξουμε τον τρόπο που οι Βρετανοί κυβερνώνται, προς το καλύτερο», πρόσθεσε.

«Είμαι ευχαριστημένος. Θα ράγιζε η καρδιά μου αν έβλεπε το Ηνωμένο Βασίλειο να φτάνει στο τέλος του», συνέχισε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

«Είναι η ώρα να προχωρήσουμε μπροστά, πρέπει να υπάρξει μία ισορροπημένη διευθέτηση, δίκαιη προς τον λαό της Σκωτίας αλλά και προς το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο», είπε.  Ο βρετανός πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα παρουσιαστεί γρήγορα το πακέτο που θα δίνει περισσότερες αρμοδιότητες στην Σκωτία, στα πεδία του καθορισμού και της νομής της φορολογίας και του συστήματος περίθαλψης.

Σημειώνεται ότι τις πρώτες πρωινές ώρες, το πρωθυπουργικό γραφείο έσπευσε να συγχαρεί το στρατόπεδο των Ενωτικών. «Μίλησα με τον Άλιστερ Ντάρλινγκ, και τον συνεχάρην για την αποτελεσματική μάχη που έδωσε με την εκστρατεία» ανέφερε σε tweet του ο βρετανός πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον επικεφαλής της μάχης για παραμονή στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα