Μπαρόζο: Έτοιμοι να επιβάλλουμε σκληρές κυρώσεις στη Ρωσία

Η ΕΕ είναι προετοιμασμένη να επιβάλει σκληρότερες κυρώσεις στη Ρωσία λόγω της κρίσης στην Ουκρανία αλλά επίσης επιθυμεί μια πολιτική συμφωνία με στόχο τον τερματισμό της διένεξης, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

«Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε πολύ σκληρά και ξεκάθαρα μέτρα αλλά παραμένουμε ανοικτοί στην εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης. Βρισκόμαστε σε μια πολύ δραματική κατάσταση και θα μπορούσε να φθάσουμε στο σημείο χωρίς επιστροφή εάν η κλιμάκωση συνεχιζόταν» τόνισε ο Μπαρόζο μετά τη συνάντησή του με τον Ουκρανό πρόεδρο.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι το να επιβληθούν αυστηρότερες κυρώσεις δεν στοχεύει στην κλιμάκωση της κρίσης αλλά στο να ασκηθούν πιέσεις στη Μόσχα προκειμένου να έλθει σε διαπραγματεύσεις και υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επιθυμεί την αντιπαράθεση καθώς «δεν έχει κανένα νόημα να έχουμε ένα νέο Ψυχρό Πόλεμο». Τόνισε, μάλιστα, ότι αυτό θα ήταν «επιζήμιο για ολόκληρη την Ευρώπη».

Από την πλευρά του ο Πέτρο Ποροσένκο διαβεβαίωσε: «Θέλουμε την ειρήνη, όχι τον πόλεμο. Βρισκόμαστε, όμως,  πολύ κοντά στο σημείο χωρίς επιστροφή». Παράλληλα κατηγόρησε για μία ακόμη φορά τη Ρωσία ότι έστειλε στρατεύματα και άρματα μάχης  στο ουκρανικό έδαφος.

«Σήμερα μιλάμε για την τύχη της Ουκρανίας, όμως αύριο θα μπορούσε να είναι η ασφάλεια και η σταθερότητα της Ευρώπης» κατέληξε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα