Τρόμος με τον Έμπολα: Θα πλήξει 20.000 ανθρώπους

Τρόμος με τον Έμπολα που βρίσκεται σε εξέλιξη, στην Δυτική Αφρική και μετράει ήδη 1.552: Όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), η επιδημία του Έμπολα ενδέχεται να πλήξει περισσότερους από 20.000 ανθρώπους
"Αυτός ο οδικός χάρτης στηρίζεται στην υπόθεση ότι σε πολλές περιοχές έντονης μετάδοσης ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να είναι διπλάσιος μέχρι τετραπλάσιος απ' αυτόν που αναφέρεται αυτή τη στιγμή. Λαμβάνει υπόψη ότι τα κρούσματα της νόσου του ιού Έμπολα μπορεί να υπερβούν τις 20.000", ανακοίνωσε ο ΠΟΥ.

Ο ΠΟΥ εκφράζει την ελπίδα ότι θα μπορέσει να σταματήσει τη διάδοση των κρουσμάτων του Έμπολα μέσα σε τρεις μήνες και εξηγεί πως χρειάζεται 490 εκατ. δολάρια (371 εκατ. ευρώ).

Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ακόμη πως μια "διαφορετική" επιδημία του Έμπολα, η οποία δεν συνδέεται με την τρέχουσα στη Δυτική Αφρική, επισημάνθηκε στις 24 Αυγούστου από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Ωστόσο τα δεδομένα από τη χώρα αυτή δεν περιλαμβάνονται στον απολογισμό που δημοσιοποιήθηκε σήμερα από τον ΠΟΥ.

"Πάνω από 40% του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων σημειώθηκαν" στη διάρκεια των 21 τελευταίων ημερών και επικεντρώνονται σε μερικές τοποθεσίες, προσθέτει ο ΠΟΥ.

Η ασθένεια έχει μέσο ποσοστό θνησιμότητας 52%, το οποίο ποικίλει από 42% στη Σιέρα Λεόνε ως 65% στη Γουινέα.

Ο ιός εξακολουθεί να μεταδίδεται σε "σημαντικό αριθμό κοινοτήτων" επιδεινώνοντας τις εύθραυστες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που επικρατούν εκεί και έχει ήδη σκοτώσει έναν άνευ προηγουμένου αριθμό εργαζομένων στην υγεία, ανακοίνωσε ο ΠΟΥ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα