Ευλογημένη πράξη χαρακτήρισε την εκτέλεση του Φόλεϊ

Οποιαδήποτε προσπάθεια από την πλευρά σου, Ομπάμα, να αρνηθείς στους μουσουλμάνους το δικαίωμα τους να ζήσουν με ασφάλεια υπό το ισλαμικό χαλιφάτο, θα έχει ως αποτέλεσμα την αιματοχυσία του λαού σου.” Ίσως, αυτές να ήταν οι τελευταίες λέξεις που άκουσε ο James Foley πριν εκτελεστεί.

Το βίντεο της δολοφονίας του Foley δεν ήταν μόνο ένα μήνυμα για την Αμερική – ήταν επίσης και ένα βίντεο στρατολόγησης νέων αντρών, όπως είναι ο Abu Bakr και ο Abu Anwar, αλλοδαποί μαχητές στη Συρία.

Ο Abu Anwar είναι από τη Μ. Βρετανία και δήλωσε ότι θα ήταν “κάτι παραπάνω από τιμή του” να συμμετάσχει σε μία παρόμοια πράξη ενάντια στους αντιπάλους του Ισλαμικού Κράτους. “Ελπίζω ότι ο Αλλάχ θα μου δώσει την ευκαιρία να κάνω σε κάποιον άλλο εχθρό ό,τι στον James Foley”, είπε στο CNN. “Τα χέρια μου είναι έτοιμα να αφιερωθούν σε αυτή την ευλογημένη πράξη.”

Στην τελευταία του συνέντευξη στο CNN, ο Abu Bakar επέμενε ότι δε θα επέστρεφε στη Βρετανία. Ωστόσο, φαίνεται ότι έχει αλλάξει γνώμη, εμφανίζεται πρόθυμος να φέρει τον ιερό πόλεμο στα βρετανικά εδάφη. “Είμαι έτοιμος να κάνω αυτό το βήμα της επιστροφής, αν οι στρατοί σας, οι χώρες σας δεν σταματήσουν να μας επιτίθενται.”

 



Αυτή την εβδομάδα σε ένα υπόγειο καφέ στο ανατολικό Λονδίνο, οι υποστηρικτές ενός ριζοσπαστικού Βρετανού κληρικού, του Anjem Choudary, είπαν στο CNN ότι το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος δεν είναι καταφύγιο για την τρομοκρατία, αλλά μα ευπρόσδεκτη ουτοπία.

Κανένας τους δεν καταδίκασε ρητά τη δολοφονία του Foley. Ένας από αυτούς, με το όνομα Zakariyah, είπε ότι παρόλο που δεν αποδέχεται αυτή την πράξη, “αν επιτίθεσαι σε κάποιον, θα έπρεπε να περιμένεις ότι θα αντεπιτεθεί” - μια προφανής αναφορά στις αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ.

Κάποιος άλλος, που αναφέρθηκε στη Βρετανία ως “αστυνομούμενο κράτος”, είπε ότι θα ήταν ευτυχής να μετακομίσει στη Συρία και να ζήσει υπό το νόμο της Σαρία, τον οποίο ενστερνίζονται οι στρατιωτικοί του Ισλαμικού Κράτους. “Αν η κυβέρνηση ήταν πρόθυμη να μου δώσει ασφαλή διέλευση και να μη με συλλάβει στο αεροδρόμιο και να μην κάνει επιδρομή στο σπίτι μου ... και συλλάβει όλη την οικογένεια και τους συγγενείς μου, απλά επειδή υποψιάζονται ότι πηγαίνω εκεί για κάτι που δεν τους αρέσει – τι πειράζει να πάει κάποιος εκεί και να ζήσει υπό το Ισλάμ;”

Πηγή: CNN

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα