Δικαστική έρευνα για την διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ

Το παρελθόν φαίνεται πως κυνηγά την Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία φέρεται να εμπλέκεται σε μια υπόθεση πολιτικής διαφθοράς που χρονολογείται από το 2008, όταν ήταν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.

Η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), ανακοίνωσε την Τετάρτη, στο Γαλλικό Πρακτορείο πως τέθηκε επισήμως υπό έρευνα από Γάλλους δικαστικούς για «αμέλεια» στο πλαίσιο ερευνών της υπόθεσης μιας αμφιλεγόμενης διαιτησίας, το 2008 στη Γαλλία, ανάμεσα στον επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί και την τράπεζα Κρεντί Λιονέ.

Το ΔΝΤ μέσα από μια ανακοίνωση ανέφερε ότι δεν θα προχωρήσει σε κάποιο περαιτέρω σχόλιο για το θέμα, πέρα από τις δηλώσεις της ίδιας της Λαγκάρντ.

«Η γενική διευθύντρια έχει ήδη κάνει δηλώσεις για αυτήν την υπόθεση. Αυτή τη στιγμή ταξιδεύει προς την Ουάσιγκτον και θα ενημερώσει, προφανώς, το διοικητικό συμβούλιο (του ΔΝΤ), όσο το δυνατόν συντομότερα. Μέχρι τότε, δεν έχουμε κανένα επιπλέον σχόλιο».

Πάντως η Λαγκάρντ, σε ερώτηση για το αν σκέφτεται να παραιτηθεί από το ΔΝΤ ήταν απόλυτη, λέγοντας ένα ηχηρό «όχι». Παράλληλα, ο δικηγόρος της χαρακτήρισε την συγκεκριμένη κίνηση των δικαστών αβάσιμη, καθώς η «ισχυρή» γυναίκα του ΔΝΤ, απάντησε για τέταρτη φορά σε ερωτήσεις των δικαστών για αυτό το θέμα.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ  δείχνει πλήρη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο και στην ικανότητα της Λαγκάρντ, μιας και ασκεί αποτελεσματικά τα καθήκοντά της, παρά την έρευνα για την υπόθεση στην οποία εμπλέκεται.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα