Ο δημοσιογράφος δεν ήξερε ότι θα τον αποκεφαλίσουν ...

Την παραμικρή λεπτομέρεια είχαν προσέξει οι τζιχαντιστές στο φρικιαστικό βίντεο με τον αποκεφαλισμό του Τζέιμς Φόλεϊ. Όπως εξηγούν αναλυτές, η επιλογή του Βρετανού δήμιου δεν ήταν τυχαία, ενώ ισχυρίζονται ότι ο Αμερικανός δημοσιογράφος δεν γνώριζε ότι θα εκτελεστεί.

Με ξυρισμένο κεφάλι και πορτοκαλί φόρμα ανάλογη με αυτή των κρατουμένων του Γκουαντάναμο, ο Φόλεϊ διαβάζει την τελευταία του δήλωση:

“Καλώ τους φίλους μου, την οικογένειά μου και τους αγαπημένους μου ανθρώπους να ξεσηκωθούν ενάντια στους πραγματικούς δολοφόνους μου, την αμερικανική κυβέρνηση. Ό,τι μου συμβεί είναι αποτέλεσμα του εφησυχασμού και της εγκληματικότητάς τους”, λέει αρχικά.

“Το μήνυμα στους αγαπημένους μου γονείς: Κρατήστε την αξιοπρέπειά σας και μην δεχτείτε καμία πενιχρή αποζημίωση για το θάνατό μου από τους ίδιους ανθρώπους που έβαλαν το τελευταίο καρφί στο φέρετρό μου με την πρόσφατη αεροεπιδρομή τους στο Ιράκ”.

Ένα μικρόφωνο στο πέτο του Φόλεϊ πιάνει τον ήχο από τη στιγμή που καταπίνει, πριν συνεχίσει διαβάζοντας το δεύτερο μήνυμα στον αδερφό του, Τζον, ο οποίος υπηρετεί στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ.

“Σκεφτείτε τι κάνετε. Σκεφτείτε τις ζωές που καταστρέφετε, συμπεριλαμβανομένων αυτών της δικής σας οικογένειας... Σκέψου Τζον ποιον σκότωσαν πραγματικά; Και σκέφτηκαν εμένα, εσένα ή την οικογένειά μας, όταν πήραν αυτή την απόφαση;

Πέθανα εκείνη τη μέρα Τζον. Όταν οι συνάδελφοί σου έριξαν τη βόμβα σε αυτούς τους ανθρώπους, υπέγραψαν το πιστοποιητικό θανάτου μου. Μακάρι να είχα περισσότερο χρόνο. Μακάρι να είχαν την ελπίδα ότι θα απελευθερωθώ και θα ξαναδώ την οικογένειά μου. Αλλά αυτό το πλοίο έχει σαλπάρει. Εύχομαι να μην ήμουν Αμερικανός”.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα