Ο γιατρός που θεραπεύτηκε από τον Έμπολα

Βγήκε από το νοσοκομείο Εμόρι της Ατλάντα, ο γιατρός που είχε ασθενήσει από τον ιό Έμπολα!

Ο 33χρονος Κέντ Μπράντλι είχε ταξιδέψει στη Λιβερία για να προσφέρει ιεραποστολικό έργο στην χριστιανική οργάνωση «Σαμαρείτες» μέχρι που προσβλήθηκε από τον ιό του Έμπολα, στις αρχές Αυγούστου.

Ο γιατρός μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο των ΗΠΑ, όπου του χορηγήθηκε θεραπεία με πειραματικό φάρμακο.

Μαζί με τον Μπράντλι στη Λιβερία ήταν και η 59χρονη Νάνσι Ράιτμπολ, η οποία προσέφερε και αυτή ιεραποστολικό έργο στους ασθενείς με Έμπολα και μολύνθηκε επίσης από τον θανατηφόρο ιό.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο ίδιο νοσοκομείο με τον γιατρό Μπράντλι και προς το παρόν έχει γίνει γνωστό ότι βγήκε από την μονάδα εντατικής θεραπείας, χωρίς όμως να έχει ανακοινωθεί αν πρόκειται και αυτή να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Το φάρμακο που χορηγήθηκε στους δύο ασθενείς είναι το πειραματικό ZMapp, το οποίο σύμφωνα με τον γιατρό Τζέσε Γκούντμαν, πρώην επικεφαλής της Αρχής Τροφίμων και Φαρμάκων στις ΗΠΑ, βρίσκεται σε περιορισμένη ποσότητα.

Να σημειωθεί ότι ο Έμπολα έχει ιδιαίτερα υψηλή θνησιμότητα και μεταδίδεται από σωματικά υγρά-ιδρώτα, αίμα, εμετό ή περιττώματα.

Μέχρι στιγμής τουλάχιστον 1.350 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Δυτική Αφρική, ενώ σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται δραματικά στη Λιβερία όπου έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 576 θάνατοι.

D834BC8DCCC490C70C80643087D51168.jpg

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα