Φρίκη με τον αποκεφαλισμό του Αμερικανού ρεπόρτερ!

Πάγωσε το αίμα της διεθνούς κοινής γνώμης το βίντεο αποκεφαλισμού Αμερικανού δημοσιογράφου από τζιχαντιστή του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο στη «βεντέτα» που έχει ανοίξει η εξτρεμιστική οργάνωση με τη Δύση. Αυτό όμως που σοκάρει περισσότερο είναι ότι η φωνή του εκτελεστή του Τζέιμς Φόλεϊ που ακούγεται στο βίντεο παραπέμπει σε Βρετανό. Γεγονός που έχει κινητοποιήσει τις μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας, χώρας όπου ανθεί ο προσηλυτισμός νέων από μουσουλμάνους εξτρεμιστές.
Η βρετανική πολιτική ηγεσία (θορυβημένη εδώ και καιρό από το ενδεχόμενο η οργάνωση να μεταφέρει τις τρομοκρατικές επιχειρήσεις της στη Δύση), διά στόματος του υπουργού Εξωτερικών Ντέιβιντ Χάμοντ, διεμήνυσε ότι η Βρετανία θα εναντιωθεί στο Ισλαμικό Κράτος «με όλες τις δυνάμεις της», ενώ προανήγγειλε την αποστολή στρατευμάτων στο Ιράκ.

Στο ανατριχιαστικό βίντεο με τίτλο «Ενα Μήνυμα στην Αμερική» ο 41χρονος Φόλεϊ εμφανίζεται γονατισμένος σε περιοχή που παραπέμπει σ' έρημο, ενώ δίπλα του στέκεται ο μαχητής του Ισλαμικού Κράτους ντυμένος στα μαύρα και με το πρόσωπό του καλυμμένο. Αφού ο δημοσιογράφος (που είχε απαχθεί από το 2012 από τη Συρία) απευθύνεται στην οικογένειά του, ο μαχητής προτού αρχίσει να του κόβει με μαχαίρι τον λαιμό, εξηγεί ότι ο θάνατός του είναι αντίποινα για τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ εναντίον βάσεων της οργάνωσης στο Ιράκ. Στο τέλος του βίντεο εμφανίζεται κι ένας ακόμα απαχθείς Aμερικανός δημοσιογράφος, ο Στίβεν Σότλοφ, σε μια έμμεση προειδοποίηση συνέχισης των αντιποίνων.

Με μήνυμά της μέσω του facebook η μητέρα του Φόλεϊ, Νταϊάν, δήλωσε υπερήφανη για τον γιο της, ο οποίος επί χρόνια δούλευε στη Μέση Ανατολή για πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων και για το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Εδωσε τη ζωή του προσπαθώντας να αποκαλύψει στον κόσμο το δράμα του συριακού λαού» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα