Σε καραντίνα δύο άτομα για τον ιό Έμπολα

Η Νιγηρία έθεσε σε καραντίνα δύο άτομα που πιθανόν να έχουν προσβληθεί από τον ιό Έμπολα και άλλα 69 τα έθεσε υπό παρακολούθηση, γράφει σήμερα η τοπική εφημερίδα Punch.

Τα 71 αυτά άτομα είχαν έρθει σε επαφή με το σύμβουλο της κυβέρνησης της Λιβερίας Πάτρικ Σόγερ, ο οποίος πέθανε από τον Έμπολα στις αρχές της εβδομάδας σε νοσοκομείο του Λάγος, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ονιεμπούτσι Τσουκουόου.

"Εντοπίζουμε όλους όσοι ήρθαν αρχικά σε επαφή μαζί του. Μέχρι σήμερα, 69 άνθρωποι έχουν τεθεί υπό παρακολούθηση, ενώ δύο άτομα έχουν τεθεί σε καραντίνα", είπε ο ίδιος.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει την αποστολή ενημερωτικών στοιχείων σχετικά με την κατάσταση προς όλους τους πολίτες, μέσω γραπτών μηνυμάτων στο κινητό τους, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, είπε ο υπουργός.

Αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) υποστηρίζουν ότι η τωρινή επιδημία Έμπολα στη Δυτική Αφρική--στη Γουινέα, τη Σιέρα Λεόνε, τη Λιβερία και ενδεχομένως τώρα και τη Νιγηρία--είναι η χειρότερη, μέχρι σήμερα, καθώς έχει το μεγαλύτερο απολογισμό θυμάτων.

Από τις 31 Ιουλίου, ο ΠΟΥ υποστηρίζει ότι έχουν επιβεβαιωθεί ή θεωρούνται ύποπτα 1.323 κρούσματα του ιού. Από τις περιπτώσεις αυτές 729 άτομα κατέληξαν, αναφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Δύο γιατροί που φρόντιζαν μολυσμένους με τον ιό ασθενείς πέθαναν, ένας στη Σιέρα Λεόνε και ένας στη Λιβερία.

Ο Έμπολα, που είναι θανατηφόρος στο 90% των περιπτώσεων, μεταδίδεται από το αίμα και τα σωματικά υγρά και προκαλεί μαζική αιμορραγία και υψηλό πυρετό.


πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα