Λιβύη: Και δεύτερο ελληνικό πλοίο. Πάνω από 400 αιτήσεις απεγκλωβισμού

Και δεύτερο πλοίο του Στόλου αποπλέει από το Ναύσταθμο της Σαλαμίνας για τη Λιβύη. Η επιχείρηση του ΠΝ παίρνει πλέον άλλες διαστάσεις , καθώς δόθηκε διαταγή για απόπλου του πλοίου γενικής υποστήριξης Προμηθέας. 

Σύμφωνα με το onalert.gr, ο απόπλους κρίθηκε αναγκαίος για να υποστηρίξει τον πλου της φρεγάτας ΣΑΛΑΜΙΣ αλλά και για να συνοδεύσει πλοίο "πολιτικό" - το Ελευθέριος Βενιζέλος μάλλον- που πλέει για τη Λιβύη.

Ο αριθμός των εγκλωβισμένων που ζητάνε να επιβιβαστούν στα ελληνικά πλοία μεγαλώνει ώρα με την ώρα και η φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ δεν αρκεί.  Σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός των εγκλωβισμένων έχει φθάσει τους 400, με τη φρεγάτα να μπορεί να υποδεχτεί το πολύ 100.

Κρίθηκε αναγκαία λοιπόν η αποστολή και του ΠΡΟΜΗΘΕΑ που μπορεί να υποστηρίξει τη φρεγάτα σ΄ ότι χρειαστεί αλλά κι ενός επιβατηγού πλοίου ώστε να μπορέσουν να απεγκλωβιστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες.

Οι Κινέζοι είναι οι περισσότεροι. Υπήρξε μάλιστα και επικοινωνία του ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον κινέζο πρέσβη στην Αθήνα,για την επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Γιάννη Παπαδόπουλου μίλησε ο κ. Ραμτζής Λεβεντάκης ο οποίος βρίσκεται στην Τρίπολη της Λιβύης και είπε ότι εντός της ημέρας, όπως τον έχουν ενημερώσει από την πρεσβεία, αναμένεται να επιβιβαστούν στην φρεγάτα με προορισμό την Ελλάδα. «Η Τρίπολη είναι μία νεκρή πόλη. Χωρίς ρεύμα, νερό, βενζίνη. Οι τράπεζες είναι κλειστές όπως και τα περισσότερα μαγαζιά. Δεν έχουμε ψωμί, δεν έχουμε τίποτα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ραμζή ο οποίος είπε ότι οι εχθροπραξίες στην πόλη μαίνονται κοντά στο αεροδρόμιο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα