Τελικά τι συνέβει στους Δίδυμους Πύργους;

Πολλά ερωτηματικά δημιουργούν οι τραγικές ιστορίες χιλιάδων ανθρώπων που συμμετείχαν στις προσπάθειες διάσωσης έπειτα από το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης, το 2001.

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της New York Post περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι από εκείνους που έτρεξαν πρώτοι να βοηθήσουν στο σημειο της τραγωδίας, σήμερα υποφέρουν από κάποιας μορφής καρκίνου.

Μάλιστα, ο αριθμός προκαλεί σοκ αν αναλογιστεί κανείς ότι τα περυσινά στοιχεία έκαναν λόγο για 1.1140 κρούσματα, νούμερο που και πάλι δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας επικαλείται στοιχεία από το Πρόγραμμα Υγείας του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στο νοσοκομείο «Mount Sinai» της Νέας Υόρκης και αναφέρει ότι από τους 37.000 αστυνομικούς, διασώστες και εθελοντές που συνέδραμαν τις πρώτες ώρες μετά την επίθεση, οι 2.518 έχουν διαγνωστεί με καρκίνο, ανάμεσά τους και 863 πυροσβέστες.

Η δραματική αυτή αύξηση δεν μπορεί να εξηγηθεί πλήρως και, όπως ήταν αναμενόμενο, έχει προκαλέσει πολλή συζήτηση και ανησυχία στην Νέα Υόρκη.

«Ηξερα ότι μία μέρα πολλοί από εμάς θα αρρωστήσουν», αναφέρει στην εφημερίδα ο άνδρας που έχει γίνει πλέον σκιά του παλιού εαυτού του. Ο 63χρονος πυροσβέστης είχε ύψος 1,87 και ζύγιζε 108 κιλά, αλλά πλέον έχει φθάσει τα 38 κιλά, καθώς έχει υποβληθεί σε εξαντλητικές χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες. Πάσχει από καρκίνο στους πνεύμονες και στο πάγκρεας.

Τα 21 λεπτά της 11ης Σεπτεμβρίου που δεν είχε δει κανείς

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα