Το αγόρι του Gaultier που έγινε αληθινή γυναίκα

Ενας ατζέντης τον ανακάλυψε τυχαία, ενώ εργαζόταν σε εστιατόριο fast food στην Αυστραλία, όπου είχε μεταναστεύσει από την πατρίδα του, τη Σερβία. Και είναι αλήθεια πως έκανε αμέσως αίσθηση στις διεθνείς πασαρέλες χάρη στο χαρακτηριστικό ανδρόγυνο look του. Ο 22χρονος Αντρέι Πέτζιτς αποκάλυψε ωστόσο ότι στο εξής θα παρουσιάζει μόνο γυναικεία μόδα, καθώς υποβλήθηκε σε επέμβαση αλλαγής φύλου και πλέον ονομάζεται Αντρέιγια. Εως σήμερα παρουσίαζε γυναικείες και ανδρικές κολεξιόν στα fashion shows του Gaultier, του Marc Jacobs και άλλων διάσημων σχεδιαστών, ενώ είχε φωτογραφηθεί στα εξώφυλλα μεγάλων γυναικείων περιοδικών.

«Είχα καταλάβει ποιος ήμουν από νωρίς, συγκεκριμένα από την ηλικία των 13, χάρη στο ίντερνετ. Επομένως γνώριζα ότι η μετάβαση, δηλαδή το να γίνω γυναίκα, ήταν κάτι που έπρεπε να το κάνω. Τότε όμως δεν ήταν εφικτό και το ανέβαλα κι έτσι το ανδρόγυνο στιλ έγινε ένας τρόπος να εκφράσω τη θηλυκότητά μου, χωρίς να πρέπει να εξηγώ πολλά για μένα» δήλωσε η Πέιτζιτς στο Style.com, δίνοντας παράλληλα τη δική της συμβουλή σε όλους τους νέους που αντιμετωπίζουν παρόμοιο θέμα. «Θα ήθελα να πω σε όλη την τρανς νεολαία να σέβεται τον εαυτό της και να είναι περήφανη γι' αυτό που είναι. Ολοι οι άνθρωποι δικαιούνται ίση αντιμετώπιση, ανεξάρτητα από το φύλο ή τη σεξουαλική τους ταυτότητα» πρόσθεσε.

Οπως εξήγησε, το Αντρέι είναι ορθόδοξο χριστιανικό όνομα και στη συγκεκριμένη θρησκεία αντρικό όνομα. Επέλεξε, όπως λέει, να του δώσει θηλυκή κατάληξη, παρά το γεγονός ότι το «Αντρέγια» δεν υπάρχει ως όνομα. «Αυτή είμαι όμως εγώ. Αυτό είναι το όνομά μου» είπε, τονίζοντας ότι μέσα από αυτή τη μετάβαση θέλει να αποδείξει ότι μπορεί κανείς να είναι ευτυχισμένος κι επιτυχημένος, μέσα από ένα νέο κεφάλαιο ζωής.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα