Ρουμανία: Καταστροφές από τις πλημμύρες

Εκτεταμένες πλημμύρες, λόγω έντονων βροχοπτώσεων, πλήττουν το τελευταίο 24ωρο την επαρχία Μπίστριτα – Νασάουντ, στη βορειανατολική Ρουμανία, προκαλώντας ζημιές και προβλήματα.

Συνολικά, 70 κατοικίες πλημμύρισαν, μία γέφυρα και τέσσερις πεζογέφυρες καταστράφηκαν και χρειάστηκε η επέμβαση σωστικών συνεργείων στην περιοχή Βαλέα Μαρίιλορ, για να απομακρύνουν τουρίστες από ξενώνες που πλημμύρισαν, σύμφωνα με την επιθεώρηση έκτακτων καταστάσεων της επαρχίας. Σε έναν από τους ξενώνες διέμεναν 26 συμμετέχοντες σε διεθνή θρησκευτική κατασκήνωση, μεταξύ των οποίων και 10 παιδιά και όλοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε άλλη περιοχή.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ζημιές από πλημμύρες προκλήθηκαν χθες σε 57 κατοικίες και καταστήματα στην πόλη Σαντιοράνα.

Σε «πορτοκαλί συναγερμό» έχουν τεθεί έξι επαρχίες στη νότια και νοτιοδυτική Ρουμανία, καθώς η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας προειδοποιεί για ισχυρές βροχοπτώσεις από σήμερα το απόγευμα έως τα ξημερώματα.

Ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός και υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Δημόσιας Διοίκησης, Λίβιου Ντραγκνέα, στη διάρκεια χθεσινής σύσκεψης της ειδικής ομάδας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων κάλεσε τους επικεφαλής των τοπικών αυτοδιοικήσεων στις νοτιοδυτικές και δυτικές επαρχίες να παραμείνουν στα γραφεία τους και να συντονίσουν τις ενέργειες των αρμόδιων οργάνων, ώστε να αποτραπούν πιθανά προβλήματα, λόγω της κακοκαιρίας.

«Δυστυχώς, η κατάσταση θα χειροτερέψει τις επόμενες ημέρες, αναμένεται υπερχείλιση ποταμών. Είναι σημαντικό όλοι να δράσουν με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα» ανέφερε ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Ρουμανίας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα