Αλλάζουν επωνυμία η Malaysia Airlines

Ακόμη και να αλλάξουν όνομα, σκέπτονται οι ιθύνοντες των Μαλαισιανών αερογραμμών, μετά και από τη νέα αεροπορική τραγωδία με την κατάρριψη του Boeing στο Ντονέτσκ.

Η οικονομική κατάσταση της εταιρείας είχε ούτως ή άλλως επιδεινωθεί μετά την εξαφάνιση της πτήσης MH370, αλλά το νέο δυστύχημα που παρέσυρε στον θάνατο ακόμη 298 ανθρώπους αναμένεται να αποτελέσει το τελειωτικό χτύπημα για την Malaysia.

Οπως αναφέρουν οι Financial Times η εταιρεία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αλλάξει το όνομά της, κάτι που, πάντως, δεν είναι και τόσο εύκολο.

Ο τουρισμός αποτελεί την βασικότερη βιομηχανία της χώρας και μια αεροπορική εταιρεία χωρίς το όνομα της χώρας αναμένεται να πλήξει το τουριστικό όνομα της Μαλαισίας, ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι απαιτούνται δραστικά μέτρα.

Οι ειδικοί εκτιμούν πως η Malaysia δύσκολα θα αποφύγει την χρεοκοπία και δεν θα μπορέσει να επιβιώσει εξαιτίας του διεθνούς ανταγωνισμού. Οι μετοχές της εταιρείας έχουν χάσει πάνω από το 29% της αξίας τους από τις αρχές του 2014 με την εταιρεία να παρουσιάζει ζημίες για τρίτη συνεχή χρονιά.

Επιπλέον, η εταιρεία θα πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα και το κόστος των αποζημιώσεων για τους εκατοντάδες νεκρούς από τις δύο μεγάλες τραγωδίες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα