Air Algerie: Συνεχίζεται το θρίλερ με το MD83, τριήμερο πένθος στη Γαλλία

Ειδικοί που βρίσκονται στον τόπο των ερευνών πιστεύουν ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολη η ταυτοποίηση των 118 θυμάτων.

 

Την ίδια ώρα, γαλλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι στον τόπο της συντριβής του αλγερινού αεροσκάφους δεν υπάρχουν ολόκληροι σοροί, καθώς όλα τα θύματα διαμελίστηκαν ή κάηκαν εξαιτίας της σφοδρότητας της σύγκρουσης.

 

Τριήμερο πένθος στη Γαλλία

 

Ο Γάλλος πρόεδρος κήρυξε από σήμερα τριήμερο εθνικό πένθος στη χώρα για τα 118 θύματα της αεροπορικής τραγωδίας εκ των οποίων τα 54 είναι Γάλλοι.

 

Ο Φρανσουά Ολάντ συναντήθηκε το Σάββατο με συγγενείς των θυμάτων και τους ενημέρωσε για τον τόπο όπου βρέθηκαν τα συντρίμμια, για την περιφρούρηση της περιοχής και για το πώς οι αρχές θα επιχειρήσουν με εξετάσεις DNA να εξακριβώσουν την ταυτότητα των νεκρών.

 

Επίσης, τους έγινε αναλυτική ενημέρωση για τις έρευνες που έχουν ξεκινήσει στον τόπο της συντριβής και ότι τουλάχιστον 200 Γάλλοι στρατιώτες έχουν φτάσει στο σημείο της τραγωδίας στο Μάλι, 50 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Μπουρκίνα Φάσο, προκειμένου να βοηθήσουν στις έρευνες.

 

Κερδίζει έδαφος το σενάριο της τρομοκρατικής επίθεσης

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Jerusalem Post, ηγετικό στέλεχος της Χεζμπολάζ φέρεται να ταξίδευε με το μοιραίο αεροπλάνο υποδυόμενος επιχειρηματία.

 

Η είδηση αυτή έγινε γνωστή μετά την παρέμβαση της πρεσβείας του Λιβάνου στο Αλγέρι που ενδιαφέρθηκε να μάθει πληροφορίες σχετικά με τους υπηκόους της που επέβαιναν στο MD83. Τελικά, πληροφορήθηκε ότι ηγετικό στέλεχος της Χεζμπολάζ είναι νεκρό.

 

Πάντως, οι γαλλικές αρχές δήλωσαν ότι θα εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα με προσοχή, ενώ δεν αποκλείουν το σενάριο της κακοκαιρίας και της μηχανικής βλάβης.


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα