Air Algerie: Εικόνες φρίκης στο σημείο συντριβής. Κανένας επιζών

Μεταλλικά συντρίμμια, διασκορπισμένα σε ακτίνα δεκάδων μέτρων... Κομματιασμένα και καμμένα μέρη του αεροσκάφους, που συνετρίβη σε ερημική περιοχή στο βόρειο Μάλι, δείχνουν οι πρώτες φωτογραφίες της τρίτης αεροπορικής τραγωδίας, που έγινε μέσα σε μία μόνο εβδομάδα!

Στο σημείο της συντριβής, βρίσκονται Γάλλοι στρατιώτες οι οποίοι φυλάνε τα συντρίμμια μέχρι τη στιγμή που θα φτάσουν οι εμπειρογνώμονες.

"Δεν υπάρχουν επιζώντες", δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ αναφερόμενος στους 110 επιβάτες και το εξαμελές πλήρωμα, ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των 51 Γάλλων, που βρίσκονταν στο αεροπλάνο.

Οι 54 από τους 116 επιβάτες, κατάγονταν από τη Γαλλία, με τον πρόεδρο της χώρας να τονίζει ότι θα συνεχιστούν οι έρευνες, μέχρι να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια της τραγωδίας.

Το αεροσκάφος "χάθηκε" το πρωί της Πέμπτης

"Οι υπηρεσίες εναέριας κυκλοφορίας έχασαν την επαφή με ένα αεροπλάνο της Air Algerie, το οποίο πραγματοποιεί το δρομολόγιο Ουαγκαντούγκου - Αλγέρι, 50 λεπτά της ώρας μετά την απογείωσή του", ανακοίνωσε χθες η αλγερινή αεροπορική εταιρεία και έτσι άρχισε το θρίλερ, μέχρι να διαπιστωθεί ότι όντως επρόκειτο για τρίτη αεροπορική τραγωδία σε διάστημα οκτώ ημέρων!

"Η Air Algerie ενημερώνει πως οι υπηρεσίες εναέριας κυκλοφορίας είχαν την τελευταία επαφή με την πτήση AH 5017 που εξασφαλίζει τη σύνδεση Ουαγκαντούγκου - Αλγερίου σήμερα 24 Ιουλίου στη 1:55 ώρα Γκρίνουιτς, δηλαδή 50 λεπτά μετά την απογείωσή της", διευκρίνιζαν στην ανακοίνωση.

Σε σημείωμα της εταιρείας αναφερόταν ότι το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από την Ουαγκαντούγκου της Μπουρκίνα Φάσο στη 01:17 (τοπική ώρα) και επρόκειτο να προσγειωθεί στο Αλγέρι στις 05:10 (τοπική ώρα), όμως δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του.

 

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα