Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του Αλγερινού αεροσκάφους, αδιευκρίνιστα τα αίτια

Σε ένα θρίλερ χωρίς τελειωμό, εξελίσσεται η συντριβή του «χαμένου» αεροσκάφους των Αλγερινών αερογραμμών, στο οποίο επέβαιναν 116 άνθρωποι.

 

Σε ανακοίνωση του, ο επικεφαλής της προεδρικής φρουράς της Ουαγκαντούγκου, δήλωσε ότι τα συντρίμμια του μοιραίου αεροσκάφους, το οποίο «εξαφανίστηκε» από τα ραντάρ, το πρωί της Πέμπτης, 50 μόλις λεπτά μετά την απογείωση του, βρέθηκαν σε μια περιοχή στο βόρειο Μάλι, κοντά στα σύνορα με τη Μπουρκίνα Φάσο. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν έχει πληροφορίες για την τύχη των επιβατών ενώ δεν ανέφερε το παραμικρό για τα αίτια της συντριβής.

«Μόλις βρήκαμε το Αλγερινό αεροσκάφος. Τα συντρίμμια έχουν εντοπιστεί 50 χιλιόμετρα βόρεια της μεθορίου της Μπουρκίνα Φάσο στην περιοχή Γκόσι του Μάλι. Μέχρι στιγμής δε διαθέτουμε περισσότερες λεπτομέρειες για την τύχη των επιβατών, όμως οι ομάδες μας εργάζονται πυρετωδώς.»

 

Η πόλη Γκόσι βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Γκάο, της μεγαλύτερης πόλης στο βόρειο Μαλί.

 

Μάλιστα, φαίνεται ότι οι αρχές αναζήτησαν εκεί τα συντρίμμια, λόγω μιας μαρτυρίας που έλεγε ότι είδε το αεροσκάφος να «πέφτει» στη περιοχή.

 

«Πιστεύουμε ότι αυτό είναι αξιόπιστο καθώς εμείς έχουμε επίσης κοιτάξει τις φωτογραφίες του ραντάρ που απεικονίζουν την εξέλιξη της πορείας του αεροσκάφους έως την εξαφάνισή του, η οποία συμπίπτει με την περιοχή που μας έχει υποδείξει ο πληροφοριοδότης μας» σχολίασε ο ίδιος.

 

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς, δήλωσε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει καμία θεωρία για την εξαφάνιση της πτήσης της Air Algerie που εκτελούσε το δρομολόγιο από την Ουαγκαντούγκου για το Αλγέρι.

 

«Δεν μπορούμε, δεν πρέπει να αποκλείσουμε καμία υπόθεση αν δεν έχουμε στα χέρια μας όλα τα στοιχεία.»

 

 

Μοιραία πτήση της Air Algerie: Φωτογραφίες και ιστορίες των επιβατών

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα