Νέα αεροπορική τραγωδία με 116 επιβάτες. Εντοπίστηκαν τα συντρίμια

Τρεις αεροπορικές τραγωδίες μέσα σε μία εβδομάδα, έχουν συγκλονίσει τον πλανήτη, γεγονός που δεν έχει προηγούμενο.

 

Μετά την κατάρριψη του Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών στην Ουκρανία και την πτώση του αεροπλάνου στην Ταϊβάν, χθες προστέθηκε ακόμα μία αεροπορική τραγωδία με αεροσκάφος της Air Algeria του οποίου τα συντρίμμια έχουν εντοπιστεί στο Μάλι, κοντά στα σύνορα με την Μπουρκίνα Φάσο.

 

Εφόσον δεν βρεθούν επιζώντες από την πτήση AH5017 που εκτελούσε το δρομολόγιο Ουαγκαντούγκου – Αλγέρι, ο συνολικός αριθμός των θυμάτων των τριών αεροπορικών τραγωδιών θα ανέρχεται σε 464 ανθρώπους.

 

Τρία είναι τα σενάρια για την πτώση του αεροπλάνου της Air Algeria με τους 116 επιβαίνοντες, με αυτό που έχει να κάνει με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή να είναι το επικρατέστερο. Τα άλλα δύο σενάρια έχουν να κάνουν με την πιθανότητα μηχανικής βλάβης ή τρομοκρατικής ενέργειας.

 

Η εταιρεία αναφέρει σε σημείωμα που ανήρτησε στον ιστότοπό της πως το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από την Ουαγκαντούγκου της Μπουρκίνα Φάσο στη 01:17 (τοπική ώρα) και επρόκειτο να προσγειωθεί στο Αλγέρι στις 05:10 (τοπική ώρα), ωστόσο δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του.

 

Από το πλήρωμα του αεροσκάφους, λίγο πριν αυτό εισέλθει στον αλγερινό εναέριο χώρο, είχε ζητηθεί να αλλάξει πορεία λόγω χαμηλής ορατότητας, ώστε να αποφύγει κίνδυνο σύγκρουσης με άλλο αεροσκάφος, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Αλγέρι – Μπαμακό.

 

Μετά την αλλαγή πορείας, κάθε επαφή με το αεροσκάφος χάθηκε. Η τελευταία επαφή πραγματοποιήθηκε στις 01.55 τοπική ώρα και ενώ το αεροπλάνο βρισκόταν πάνω από την πόλη Γκάο του Μάλι.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα