Αγνοείται αλγερινό αεροσκάφος με 116 επιβαίνοντες

Σε «αναμμένα κάρβουνα» βρίσκονται οι διοικούντες την αεροπορική εταιρεία Air Algerie, ύστερα από την είδηση πως χάθηκε η επαφή με τους πιλότους αεροσκάφους της, το οποίο βρισκόταν εν πτήση στη Δυτική Αφρική. Το Associated Press μετέδωσε πως πρόκειται για την πτήση AH 5017, που εκτελούσε ένα αεροπλάνο τύπου Airbus A320, μεταφέροντας 116 επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από το διεθνές αεροδρόμιο του Ουαγκαντούγκου (πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο) και είχε προορισμό την πρωτεύουσα της Αλγερίας. Ωστόσο, μία ώρα μετά την απογείωση, χάθηκε η επαφή ανάμεσα στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και το πιλοτήριο του αεροσκάφους, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός. Η κινητοποίηση τόσο στον πύργο ελέγχου στο Αλγέρι όσο και σε εκείνον στο Ουαγκαντούγκου ήταν άμεση, ενώ το ίδιο συνέβη και στα κεντρικά γραφεία της «Air Algerie».

«Οι υπηρεσίες εναέριας κυκλοφορίας έχασαν επαφή το μεσημέρι της Πέμπτης μ’ ένα αεροπλάνο της “Air Algerie”, το οποίο πραγματοποιεί το δρομολόγιο Ουαγκαντούγκου-Αλγέρι, 50 λεπτά της ώρας μετά την απογείωσή του» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η «Air Algerie» είναι ο εθνικός αερομεταφορέας της Αλγερίας και ένας από τους σημαντικότερους για τις μετακινήσεις σε χώρες της Δυτικής Αφρικής. Το συγκεκριμένο συμβάν γίνεται στη σκιά της κατάρριψης του Boeing 777 των μαλαισιανών αερογραμμών στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας καθώς και στη συντριβή αεροπλάνου στην Ταϊβάν, όπου 48 επιβάτες βρήκαν τραγικό θάνατο μέσα στα φλεγόμενα συντρίμμια.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα