Προσπάθειες για εκεχειρία στη Μέση Ανατολή

Σημαντικά βήματα έχουν γίνει για κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς!

 

Στο Ισραήλ βρίσκεται ο Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι, καθώς εντείνονται οι προσπάθειες για την εξεύρεση διπλωματικής λύσης, ώστε να σταματήσει η αιματοχυσία.

 

Πριν από τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, στο Ισραήλ ήταν ήδη ο Γ.Γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.

 

Συναντήθηκε με την ισραηλινή ηγεσία εκφράζοντας την άποψη ότι θα πρέπει να υπάρξει σύντομα τερματισμός των εχθροπραξιών.

 

«Πρώτα και κύρια, θεωρώ ότι η βία πρέπει να διακοπεί τώρα κι άμεσα να ξεκινήσει ένας διάλογος, που θα απευθύνεται στις ρίζες των αιτιών, οι οποίες έχουν συζητηθεί και διαπραγματευθεί πολύ καιρό. Δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο» επεσήμανε ο Γ.Γ του ΟΗΕ.

 

Ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, ο οποίος εμφανίστηκε οργισμένος για τις ανθρώπινες απώλειες.

 

«Θα συνεχίσουμε να έχουμε επαφές και συνομιλίες. Δεν θα αποφύγουμε τις ευθύνες μας. Θα εργαστούμε σκληρά προκειμένου να σταματήσουμε την επιθετικότητα και να διασφαλίσουμε τα δικαιώματά μας. Παράλληλα θα λογοδοτήσουν όσοι είναι υπεύθυνοι για τα εγκλήματα εις βάρος του λαού μας, όσος χρόνο κι αν χρειαστεί τίποτα δεν θα μείνει ατιμώρητο» τόνισε ο Μαχμούντ Αμπάς.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα