Αεροπορική τραγωδία στην Ταιβάν, συνετρίβη στις στέγες

Μάχη με το χρόνο δίνουν τα συνεργεία διάσωσης στην Ταϊβάν για να απεγκλωβίσουν τυχόν επιζώντες από τα συντρίμμια του αεροσκάφους της εταιρείας TransAsia Airways που συνετρίβη χθες μέσα σε συνθήκες σφοδρής κακοκαιρίας.

 

Το πρώτο φως της ημέρας στην Ταϊβάν, βρήκε τους διασώστες να κάνουν αγωνιώδεις προσπάθειες για να φτάσουν στο σημείο της συντριβής. Το αεροσκάφος κατέπεσε σε κατοικημένη περιοχή κυριολεκτικά πάνω σε σπίτια και όπως λένε τα συνεργεία διάσωσης είναι πολύ πιθανόν να υπάρχουν θύματα, κάτοικοι του νησιού Πενγκού.

 

Ο πιλότος του αεροσκάφους της TransAsia Airways προσπάθησε να το προσγειώσει στο αεροδρόμιο Μαγκόνγκ αλλά λόγω των πολύ άσχημων καιρικών συνθηκών και του τυφώνα Μάτμο που πλήττει την περιοχή, ματαίωσε την προσπάθειά του. Λίγα λεπτά αργότερα έχασε την επαφή με τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου.

 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία ο πιλότος επιχείρησε δύο φορές αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους χωρίς όμως να τα καταφέρει και τελικά να συντριβεί στην κατοικημένη περιοχή του νησιού.

 

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 54 επιβάτες και τέσσερα μέλη πληρώματος. Τα συνεργεία διάσωσης έχουν ανασύρει μέχρι τώρα 48 νεκρούς και επτά τραυματίες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα