Μοιραίο Boeing 777: Στην Ολλανδία οι πρώτες σοροί

Δύο στρατιωτικά αεροσκάφη που μεταφέρουν τις σορούς των ανθρώπων που μετέβαιναν στο Boeing 777 των μαλαισιανών αερογραμμών το οποίο συνετρίβη στην ανατολική Ουκρανία, έφτασαν στην Ολλανδία. Το ολλανδικό στρατιωτικό αεροσκάφος μετέφερε 16 σορούς ενώ το αυστραλιανό 24.

 

 

Τα δύο αεροσκάφη προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της πόλης Αϊντχόβεν, όπου βρίσκονταν μέλη της βασιλικής οικογένειας της Ολλανδίας καθώς και ο πρωθυπουργός της χώρας, Μαρκ Ρούτε.

 

 

Τα λείψανα των θυμάτων του Boeing της Malaysia Airlines θα μεταφερθούν εντός των επόμενων ημερών σε μια στρατιωτική βάση στο Χίλβερσουμ. Εκεί οι ειδικοί θα αναλάβουν το επίπονο έργο της αναγνώρισης τους, κάτι που μπορεί να πάρει πολλούς μήνες.

 

 

Οι καμπάνες των εκκλησιών στην Ολλανδία ήχησαν πένθιμα για περίπου πέντε λεπτά, προτού τα αεροσκάφη φτάσουν στο αεροδρόμιο.

 

Το ολλανδικό Συμβούλιο Ασφαλείας αναλαμβάνει την έρευνα

 

Στο μεταξύ, το ολλανδικό Συμβούλιο Ασφάλειας ανακοίνωσε ότι ανέλαβε επικεφαλής της διεθνούς έρευνας που θα διεξαχθεί για την τραγωδία που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα με το αεροπλάνο των Μαλαισιανών Αερογραμμών.

 

Σε ανακοίνωσή της, η ολλανδική αρχή αναφέρει ότι θα συντονίσει μια ομάδα 24 ερευνητών από την Ουκρανία, την Μαλαισία, την Γερμανία, τις ΗΠΑ, την Βρετανία και την Ρωσία, όπως και τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας. Τέσσερις Ολλανδοί ερευνητές διεξάγουν ήδη έρευνες στην Ουκρανία, σύμφωνα με την ίδια.

 

Η ολλανδική αυτή αρχή σημειώνει εξάλλου στην ανακοίνωσή της ότι θα εξετάσει αν έχει υπάρξει οποιαδήποτε παραβίαση των «μαύρων κουτιών» του Μπόινγκ 777.

 

Επίσης, επισημαίνει ότι θα πραγματοποιήσει ξεχωριστές έρευνες για την διαδικασία λήψης αποφάσεων όσον αφορά την επιλογή της διαδρομής της πτήσης και όσον αφορά την διαθεσιμότητα των καταλόγων με τους επιβάτες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα