Σφοδρές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας. Πάγωσαν οι πτήσεις προς Τελ Αβίβ

Συνεχίζονται για 16η ημέρα οι σφοδρές επιθέσεις από τις ισραηλινές δυνάμεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι νεκροί αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, στην πλειοψηφία τους άμαχος πληθυσμός, γυναικόπαιδα και ηλικιωμένοι.

Το πρωί στη λίστα θανάτου προστέθηκαν ακόμη 5 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους 2 παιδιά, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 644. Την ίδια στιγμή το Ισραήλ ανακοινώνει ότι οι νεκροί στρατιώτες έχουν ξεπεράσει τους 30.

Οι ρουκέτες των ισραηλινών αρμάτων χτύπησαν με το πρώτο φως της ημέρας, το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας και συγκεκριμένα στο Χαν Γιούνις, όπως αναφέρει η παλαιστινιακή υπηρεσία πρώτων βοηθειών.

Στο Ισραήλ ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών


Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι έφθασε στο Τελ Αβίβ για να αναζητήσει τρόπους για τον τερματισμό της εχθροπραξιών ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς στη Γάζα.

«Ο υπουργός Κέρι έφθασε στο Τελ Αβίβ σήμερα το πρωί για να συναντηθεί με αξιωματούχους και να συζητήσει τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για κατάπαυση του πυρός», δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι.

Συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο του ΟΗΕ

Συνεδριάζει αυτή την ώρα εκτάκτως το Συμβουλίου του ΟΗΕ στη Γενεύη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Το Συμβούλιο του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα θα εξετάσει μια απόφαση, η οποία έχει υποβληθεί από την Παλαιστίνη και με την οποία ζητείται η διεθνής προστασία των Παλαιστινίων και η επείγουσα διεξαγωγή διεθνούς έρευνας σχετικά με την ισραηλινή επίθεση στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Τη διεξαγωγή της συνεδρίασης ζήτησε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Αιγύπτου εξ ονόματος της αραβικής ομάδας, ο μόνιμος αντιπρόσωπος του Πακιστάν εξ ονόματος του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, και ο μόνιμος παρατηρητής του Κράτους της Παλαιστίνης.

Οργή του Μαχμούντ Αμπάς

Οργισμένος εμφανίστηκε σε τηλεοπτική ομιλία του ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς. Ο Αμπάς υποσχέθηκε ότι «θα διωχθούν όλοι αυτοί που διαπράττουν εγκλήματα εναντίον του λαού μας, όσος χρόνος κι αν χρειασθεί», λέγοντας ότι το Ισραήλ παραβίασε. «Όλους τους διεθνείς νόμους και την ανθρώπινη ηθική» στη Γάζα, τόνισε ο Αμπάς.

«Είμαστε γεμάτοι οργή και δεν θα ξεχάσουμε ούτε θα συγχωρήσουμε ποτέ», πρόσθεσε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος. Εν τω μεταξύ, ο Παλαιστίνιος αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ Ριάντ Μανσούρ, καταλόγισε στη διεθνή κοινότητα ότι «απέτυχε στην υποχρέωσή της να προστατεύει τους αμάχους σε καιρό πολέμου».

«Πάγωσαν» οι πτήσεις προς το Τελ Αβίβ

Την ίδια ώρα, η πλειοψηφία των αμερικανικών και ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών διέκοψε τα δρομολόγια προς το διεθνές αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου «μίλησε το βράδυ της Τρίτης με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι και του ζήτησε να αναλάβει δράση ώστε να αποκατασταθούν οι πτήσεις των αμερικανικών εταιρειών προς το Ισραήλ», έγινε γνωστό από το περιβάλλον του ισραηλινού πρωθυπουργού.

Ωστόσο ο Κέρι, ο οποίος βρίσκεται στο Κάιρο για να προσπαθήσει να επιτύχει μια κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, είπε τηλεφωνικά στον Νετανιάχου πως κίνητρο της απαγόρευσης αυτής είναι μόνο η προστασία των αμερικανών πολιτών.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως οι ΗΠΑ θα αποφασίσουν αν η απαγόρευση θα συνεχισθεί ή όχι μέσα στις επόμενες 24 ώρες, δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα