Κλέβουν από τα δάχτυλα των νεκρών επιβατών τα δαχτυλίδια

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει μια φωτογραφία που δείχνει φιλορώσο αυτονομιστή να κλέβει ένα δαχτυλίδι από θύμα της αεροπορικής τραγωδίας με το Boeing 777 των Malaysia Airlines, την περασμένη Πέμπτη.

Στη φωτογραφία απεικονίζεται ένας αυτονομιστής, ο οποίος φαίνεται να κρατά στο χέρι του ένα χρυσό δαχτυλίδι, ενώ υπάρχει και μια ακόμη στην οποία απεικονίζονται τρεις φιλορώσοι που φορούν στρατιωτικές στολές και ψαχουλεύουν τα πράγματα των θυμάτων του μοιραίου αεροσκάφους!

Η φωτογραφία έχει κάνει το γύρο του Διαδικτύου μέσω Twitter προκαλώντας την έντονη αντίδραση των μελών του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, την ίδια ώρα που ξεχειλίζει η οργή των συγγενών των θυμάτων που -μέχρι χθες- έβλεπαν τους φιλορώσους να σέρνουν τις σορούς των θυμάτων από εδώ και από εκεί, με αποκορύφωμα τη στιγμή που τις πέταξαν μέσα σε κάδους απορριμμάτων!

Ο πόνος των οικογενειών είναι αβάσταχτος και το μόνο που ζητούν είναι σεβασμός στα νεκρούς και στα προσωπικά τους αντικείμενα, ωστόσο οι εκκλήσεις τους δεν εισακούστηκαν ποτέ.

Υπάρχει βέβαια και η άλλη πλευρά, αφού ορισμένοι σημειώνουν ότι ο φιλορώσος μπορεί απλά να έψαχνε για κάποιο στοιχείο του νεκρού, να προσπαθούσε με κάποιο τρόπο να ανακαλύψει την ταυτότητά του.

Συνεδριάζουν τα κράτη-μέλη της ΕΕ για την επιβολή νέων κυρώσεων στη Ρωσία

Στο μεταξύ, οι κυβερνήσεις των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν την Πέμπτη έναν συγκεκριμένο κατάλογο πιθανών νέων ρωσικών στόχων εναντίον των οποίων θα επιβάλουν κυρώσεις, δήλωσαν διπλωμάτες.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συναντήθηκαν σήμερα στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν την απάντησή τους στην κατάρριψη του αεροσκάφους των Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία και την πιθανότητα επιβολής νέων κυρώσεων εναντίον της Μόσχας για τον ρόλο της στην κρίση στην πρώην σοβιετική δημοκρατία.

«Δεν θα υπάρξουν ονόματα για τον κατάλογο των κυρώσεων σήμερα», είπε ένας διπλωμάτης στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει νέα ονόματα (προς συζήτηση) την Πέμπτη», πρόσθεσε ο ίδιος.
Από την πλευρά του ο ολλανδός πρεσβευτής δήλωσε νωρίτερα ότι οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα αναλάβουν νέα δράση εναντίον της Ρωσίας σε διάστημα «ημερών», αν η Μόσχα δεν προσφέρει «την πλήρη και άμεση συνεργασία» της μετά τη συντριβή της πτήσης MH17.

Μια κοινή ανακοίνωση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ θα δείξει την αποφασιστικότητά τους «να δράσουν αν (η Ρωσία) αποτύχει να κάνει πράξη (…) την πλήρη και άμεση συνεργασία της», δήλωσε ο Πίτερ ντε Γκούγερ απευθυνόμενος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Είναι θέμα ημερών», πρόσθεσε. «Η ενότητα της ΕΕ είναι κρίσιμη κατά τη γνώμη μας, για την κοινή μας γνώμη, αλλά επίσης και απέναντι στη Ρωσία (…) Αυτό το τραγικό συμβάν αποτελεί μια τεράστια αλλαγή και θα φροντίσουμε να (…) ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα», υπογράμμισε ο ντε Γκούγερ.

Ο ολλανδός πρεσβευτής προειδοποίησε ότι η οδύνη έδωσε τη θέση της στην οργή στη χώρα του, αφού εμποδίστηκε να περισυλλέξει άμεσα τα πτώματα των επιβαινόντων στην πτήση MH17 και είδε την «πλήρη έλλειψη σεβασμού» προς τα αντικείμενα των θυμάτων.

Ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Πάβλο Κλίμκιν δήλωσε απευθυνόμενος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι η κρίση στη χώρα του έχει περάσει «το σημείο χωρίς επιστροφή».
Εξάλλου προσερχόμενος στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών ο ολλανδός Φρανς Τίμερμανς σημείωσε ότι η χώρα του, που μέχρι τώρα αντιμετώπιζε διστακτικά το ενδεχόμενη επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας, πλέον δεν είναι αντίθετη στο ενδεχόμενο.

«Δεν υπάρχει ολλανδικό εμπόδιο (στην επιβολή) νέων κυρώσεων. Η Ολλανδία επιθυμεί η ΕΕ να κάνει μια κοινή αλλά και ισχυρή και ξεκάθαρη δήλωση κατά των ταραχών στην ανατολική Ουκρανία», είπε στους δημοσιογράφους.

Αίσχος! Κλέβουν από τα δάχτυλα των νεκρών επιβατών του Boeing τα δαχτυλίδια - ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντα από το σημείο της συντριβής

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα