Νέο κύμα συλλήψεων συγκλονίζει την Τουρκία

Νέο «κύμα» συλλήψεων συγκλονίζει την Τουρκία με δεκάδες αξιωματικούς της αστυνομίας να βρίσκονται στα χέρια των Αρχών, στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας.

Συγκεκριμένα, τους βαραίνουν οι κατηγορίες της κατασκοπείας, της παράνομης τηλεφωνικής παρακολούθησης και της πλαστογραφίας, συνεχίζοντας τις διώξεις στους κόλπους της αστυνομίας και της δικαιοσύνης, μετέδωσαν τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Πρόκειται για τουλάχιστον 76 εν ενεργεία ή εν αποστρατεία αξιωματικοί της αστυνομίας συνελήφθησαν σε ολόκληρη την Τουρκία.

Τουλάχιστον 40 από τους αυτούς ήταν στην Κωνσταντινούπολη, ανάμεσά τους και ο πρώην επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της πόλης, ο Ομέρ Κεσέ.

Σύμφωνα με την Hurriyet, οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες κατείχαν σημαντικές θέσεις κατά τη διάρκεια των ερευνών για διαφθορά στους κόλπους της κυβέρνησης και στο περιβάλλον του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

H αντίδραση Ερντογάν

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Ερντογάν δηλώνει πως θεωρεί ότι η έρευνα για διαφθορά αποτελεί προϊόν συνωμοσίας για την ανατροπή του που οργανώθηκε από το "παράλληλο κράτος".

Αυτή, αποτελεί, σύμφωνα με την Άγκυρα, η οργάνωση Χιζμέτ του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Σημειώνεται ότι διαδοχικά κύματα διώξεων στους κόλπους της αστυνομίας και της δικαιοσύνης ακολούθησαν τις αποκαλύψεις για τα σκάνδαλα διαφοράς στους κόλπους της τουρκικής κυβέρνησης και στο περιβάλλον του Ερντογάν.

Σύμφωνα με συνεργάτες του τούρκου πρωθυπουργού, η εκστρατεία κατά της οργάνωσης Χιζμέτ θα συνεχισθεί εν όψει των προεδρικών εκλογών της 10ης Αυγούστου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα