Μπάρμπι χωρίς μαλλιά για τα κοριτσάκια που πάσχουν από καρκίνο

«Φαλακρή και πραγματικά όμορφη. Είναι εκπληκτικό». Bald And Really Beautiful Is Amazing. Τα αρχικά στα αγγλικά ενός νέου μοντέλου Μπάρμπι δίνουν ένα εντελώς διαφορετικό νόημα στα όσοα γνωρίζαμε ως τώρα για τη διάσημη κούκλα. Μόνο που η συγκεκριμένη Μπάρμπι δεν είναι σαν όλες τις συνηθισμένες.

Είναι μια Μπάρμπι χωρίς μακιγιάζ και χωρίς μαλλιά. Αλλά, εξίσου όμορφη. Οπως όλα τα κοριτσάκια που χάνουν τα μαλλιά τους εξαιτίας της χημειοθεραπείας. Η συγκεκριμένη κούκλα δεν είναι προς πώληση, αλλά διατίθεται δωρεάν προς όλα τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο στην Αμερική. Η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την παραγωγή της γνωστής κούκλας, αποφάσισε να δημιουργήσει την Έλλα που δεν είναι κάποια άλλη από την Μπάρμπι που όλοι ξέρουμε, με τη διαφορά ότι αυτή κάνει χημειοθεραπείες.

Όπως αναφέρει η iefimerida.gr, σκοπός της κούκλας είναι να απαλύνει τον πόνο όλων αυτών των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο αλλά και να τις βοηθήσει να συμφιλιωθούν με την κατάστασή τους. Η πρώτη Έλλα δημιουργήθηκε το 2012. Η εταιρεία δεν την διέθεσε προς πώληση, αλλά την διένειμε δωρεάν σε όλα τα νοσοκομεία που βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η μητέρα ενός κοριτσιού που κάνει χημειοθεραπείες, ζήτησε από την εταιρεία να παράγει και άλλες τέτοιες κούκλες γιατί στο νοσοκομείο υπήρχαν ελάχιστες και το παιδί της είχε βοηθηθεί πάρα πολύ ειδικά στο θέμα των μαλλιών αφού η συγκεκριμένη Μπάρμπι αλλάζει περούκες...

Η εταιρεία υποσχέθηκε ότι θα διανεμηθούν ακόμα περισσότερες κούκλες, καθώς τα πρώτα μοντέλα είχαν μεγάλη απήχηση. Οπως λέει η σχετική καμπάνια: «Κάθε μέρα, 46 παιδιά στις ΗΠΑ μαθαίνουν πως έχουν καρκίνο. Πες τους πως είναι όμορφα».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα