Αυτοί είναι οι 100 πιο ισχυροί άνθρωποι του πλανήτη!

Τον κατάλογο με τους 100 ανθρώπους που ασκούν την μεγαλύτερη επιρροή σε όλο τον κόσμο δημοσίευσε το TIME. Στη λίστα συγκαταλέγονται 41 γυναίκες –αριθμός ρεκόρ για τα παγκόσμια δεδομένα.

Μεταξύ των ονομάτων της λίστας φιγουράρουν η Τζάνετ Γέλεν, η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της αμερικανικής FED, Η τραγουδίστρια Μάιλι Σάιρους και η δημοσιογράφος του Fox News, Μέγκιν Κέλι.
Επιπλέον, συμπεριλαμβάνονται τα ονόματα της Μπιγιονσέ και της Χίλαρι Κλίντον (σ.σ. για έβδομη φορά).
Σύμφωνα με το TIME, η Μπιγιονσέ επελέγη, όχι μόνο για τα επιτεύγματά της ως τραγουδίστρια, αλλά και επειδή η μουσική της συνέβαλε να διεξαχθεί μια παγκόσμια συζήτηση σχετικά με το φεμινισμό.

Από την άλλη μεριά, μεταξύ των ανδρών που περιλαμβάνονται στον κατάλογο του περιοδικού είναι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα και το πρώην στέλεχος της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA), Έντουαρντ Σνόουντεν.

Τα νεότερα μέλη της λίστας είναι η 16χρονη πακιστανή ακτιβίστρια και υπέρμαχος της εκπαίδευσης των παιδιών και των γυναικών, Μαλάλα Γιουσαφζάι και η 17χρονη επαγγελματίας παίκτρια του γκολφ Λίντια Κο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα