Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των επιζώντων από το ναυάγιο στη Νότιο Κορέα

Συνεχίζεται το θρίλερ με το ναυάγιο στην Νότια Κορέα. Όσο η ώρα περνά τόσο περισσότερες σορούς ανασύρουν οι δύτες μέσα από το βυθισμένο πλοίο . Ο επίσημος αριθμός των νεκρών φτάνει τους 156 ενώ 150 είναι οι άνθρωποι που αγνοούνται. Οι μαρτυρίες των επιζώντων συγκλονίζουν.

Στην πόλη Άνσαντ και το σχολείο που φοιτούσαν οι άτυχοι μαθητές στήθηκε ένα προσωρινό μνημείο για τα 19 παιδιά και τους δύο καθηγητές . Ένας πατέρας λυγίζει. Τα πόδια του δεν τον κρατούν.

Παρακολουθούν συνεχώς τις ειδήσεις και κλαίνε .Πηγαινοέρχονται στο σχολείο , αφήνουν λουλούδια και κλαίνε .

ΕΡΕΥΝΕΣ

Οι δύτες κατάφεραν να μπουν στο 3ο και το 4ο κατάστρωμα του βυθισμένου Sewall .Είναι δύσκολο να είσαι θαρραλέος όταν συναντάς πτώματα στα σκοτεινά νερά ,λένε .. Στο σαλόνι που πίστευαν πως κάθονταν οι περισσότεροι μαθητές δεν βρήκαν θύματα .

«Το σαλόνι είναι ένας μεγάλος ανοιχτός χώρος  οπότε ολοκληρώσαμε εύκολα την έρευνα εκεί .. Για να φτάσουμε όμως στις καμπίνες πρέπει να γκρεμίσουμε ενδιάμεσους τοίχους.» αναφέρει αξιωματικός της ακτοφυλακής.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης οι περισσότεροι σοροί  έχουν σπασμένα δάχτυλα, πιθανόν γιατί  προσπαθούσαν απεγνωσμένα να σκαρφαλώσουν στα κάθετα πατώματα ή τις οροφές του για να σωθούν.

Οι εισαγγελείς τώρα  ερευνούν την μετοχική δομή και τα οικονομικά της πλοιοκτήτριας εταιρίας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα