Συγκλονίζει η επιστολή 19χρονου που πάσχει από καρκίνο

Ένας 19χρονος, ο οποίος βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου και θέλει απεγνωσμένα να μαζέψει ένα εκατομμύριο λίρες για φιλανθρωπικό σκοπό πριν πεθάνει, έγραψε ένα συγκινητικό αποχαιρετιστήριο μήνυμα στους φίλους του στο Facebook που έσπασε καρδιές.

Ο Stephen Sutton προσπαθεί να μαζέψει ένα εκατομμύριο λίρες για το ταμείο αντιμετώπισης του εφηβικού καρκίνου, όμως ακόμα του λείπουν 592.685 λίρες.

Ο νεαρός διεγνώσθη με ορθοκολικό καρκίνο το 2010 όταν ήταν μόλις 15 ετών. Μάλιστα παρά το γεγονός ότι οι γιατροί αφαίρεσαν τον όγκο από το έντερό του, εμφανίστηκε ξανά μετά από έναν χρόνο, με αποτέλεσμα να του ανακοινώσουν ότι δεν του μένουν και πολλά χρόνια ζωής.

Τότε εκείνος αποφάσισε να γράψει μια λίστα με τα πράγματα που ήθελε να κάνει πριν πεθάνει και άρχισε να δίνει διαλέξεις σε σχολεία για τον καρκίνο, δίνοντας κουράγιο σε συνομηλίκους του.

Την περασμένη εβδομάδα ο Stephen κέρδισε πάνω του όλη την προσοχή, αφού είπε ότι πριν πεθάνει θα ήθελε να συγκεντρώσει ένα εκατομμύριο λίρες για το ταμείο αντιμετώπισης του εφηβικού ταμείου.

Ο ίδιος έχει δημιουργήσει μια σελίδα στο Facebook γι’ αυτό τον σκοπό, ενώ χιλιάδες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του, εντυπωσιασμένοι από την δύναμη και την αισιοδοξία που δείχνει κατά τη διάρκεια της περιπέτειάς του.

Την Τρίτη όμως, η κατάσταση του Stephen χειροτέρεψε με αποτέλεσμα να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο με δυσκολίες στην αναπνοή.

Επειδή όμως ποτέ δεν το βάζει κάτω, μέσα από το νοσοκομείο αποφάσισε να γράψει μια αποχαιρετιστήρια επιστολή, αποδεικνύοντας και πάλι πόσο δυνατός είναι.

Στην επιστολή του γράφει:

«Σηκώνω τους αντίχειρές μου για τελευταία φορά. Τα κατάφερα μια χαρά μέχρι εδώ, όμως δυστυχώς νομίζω ότι αυτό το εμπόδιο δεν θα το ξεπεράσω. Είναι κρίμα να τελειώσει όλο αυτό τόσο ξαφνικά. Είναι τόσος πολύς κόσμος που δεν κατάφερα να αποχαιρετίσω και να του πω ευχαριστώ. Συγγνώμη γι’ αυτό.

Μένουν ακόμα πολλά συναρπαστικά πράγματα που δεν κατάφερα να κάνω. Ελπίζω κάποιοι να συνεχίσουν την προσπάθεια για να συγκεντρωθούν τα χρήματα για το ταμείο αντιμετώπισης του εφηβικού καρκίνου.

Όλες οι ανανεώσεις στη σελίδα αυτή από εδώ και πέρα θα γίνονται από μέλη της οικογένειάς μου. Ελπίζω να έχω την ενέργεια να κάνω μερικά tweets. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για όσο μπορώ και ότι κι αν συμβεί θέλω να ξέρετε όλοι ότι είμαι μια χαρά.

Αυτό ήταν για μένα, αλλά η ζωή μου ήταν καλή, πολύ καλή.

Ευχαριστώ τη μητέρα μου και την οικογένειά μου για όλα. Ευχαριστώ τους φίλους μου, που ήταν καταπληκτικοί. Ευχαριστώ του γιατρούς μου για την σκληρή δουλειά και την προσπάθεια για να με βοηθήσουν. Και ευχαριστώ όλους όσοι μοιράστηκαν μαζί  μου αυτό το υπέροχο ταξίδι. Σας αγαπώ όλους».

cancer1.jpg

cancer2.jpg

cancer3.jpg

cancer4.jpg.

cancer5.jpg

 

cancer6.jpg

cancer7.jpg

cancer8.jpg

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα