Αντιτρομοκρατική επιχείρηση διέταξε ο Τουρτσίνοφ

Κενό γράμμα.. αποδεικνύεται η συνθήκη της Γενεύης για την Ουκρανία, μιας και ο μεταβατικός πρόεδρος της χώρας, Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ διέταξε την έναρξη «αντιτρομοκρατικής» επιχείρησης κατά φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, μετά τον βασανισμό μέχρι θανάτου, ενός πολιτικού του κόμματό του.

Όπως ανακοίνωσε ο Ουκρανός πρόεδρος, βρέθηκαν δύο πτώματα με εμφανή τα σημάδια βασανισμού κοντά στο Σλαβιάνσκ. Η μία σορός ανήκει στο Βολοντιμίρ Ρίμπακ, μέλος του κόμματος του Τουρτσίνοφ, ο οποίος είχε απαχθεί από… «τρομοκράτες».

«Αυτά τα εγκλήματα γίνονται με την πλήρη στήριξη και ανοχή της Ρωσικής Ομοσπονδίας», δήλωσε ο Τουρτσίνοφ και διέταξε τις υπηρεσίες ασφαλείας να εφαρμόσουν αποτελεσματικά αντιτρομοκρατικά μέτρα για την προστασία των Ουκρανών.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι είχε και νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, κατά τη διάρκεια του οποίου απείλησε ότι θα επέλθουν νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, αν δεν υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης.

Το ρωσικό πολεμικό ναυτικό πάντως προετοιμάζεται για παν ενδεχόμενο και πραγματοποιεί στρατιωτικά γυμνάσια στα οποία συμμετέχει και ο ρωσικός στόλος της Κασπίας Θάλασσας.

Τα γυμνάσια θα διαρκέσουν επτά μέρες και περιλαμβάνουν περίπου 10 πλοία και 400 ναύτες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα