Υεμένη: 30 νεκροί από επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους

Τουλάχιστον 30 φερόμενα μέλη της Αλ Κάιντα σκοτώθηκαν και πολλά άλλα τραυματίστηκαν από την επίθεση που εξαπέλυσε σήμερα ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος σε περιοχή στην νότια Υεμένη, σύμφωνα με απολογισμό που έδωσε στην δημοσιότητα ένας αξιωματούχος φυλής της περιοχής.

"Περισσότερα από 30 μέλη της Αλ Κάιντα σκοτώθηκαν και πολλά άλλα τραυματίστηκαν", δήλωσε ο αξιωματούχος αυτός.

Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για μόνον πέντε νεκρούς.

Η επίθεση αυτή είχε στόχο ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης της Αλ Κάιντα, το οποίο επλήγη από "πολλούς πυραύλους", πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Το στρατόπεδο αυτό βρίσκεται, σύμφωνα με τον ίδιο, στο Ουάντι Γαντίνα, μια ορεινή ζώνη της επαρχίας Αμπιάν, όπου η Αλ Κάιντα είναι καλά οχυρωμένη.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι περισσότεροι τραυματίες απομακρύνθηκαν από μέλη του δικτύου τα οποία επέζησαν του πλήγματος αυτού, το οποίο πραγματοποιήθηκε μάλλον από ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος, καθώς οι ΗΠΑ είναι η μόνη χώρα που διαθέτει τέτοιου είδους αεροσκάφη στην περιοχή.

Η επίθεση αυτή έγινε την επομένη του θανάτου 10 μαχητών της Αλ Κάιντα, οι οποίοι βρέθηκαν επίσης στο στόχαστρο ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους, όπως και τριών αμάχων που έτυχε να βρίσκονται κοντά στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι μαχητές της Αλ Κάιντα, στην κεντρική επαρχία Μπάιντα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα