Εξανεμίζονται οι ελπίδες για επιζώντες στην Κορέα

Για τρίτη ημέρα τα σωστικά συνεργεία παλεύουν με τα κύματα για να βρουν επιζώντες από το ναυάγιο στην Νότια Κορέα, με τις ελπίδες όμως να λιγοστεύουν.

Μέχρι στιγμής, 32 πτώματα έχουν ανασυρθεί ενώ στο σημείο επιχειρούν 600 δύτες προσπαθώντας να βρουν αγνοουμένους, αν και το σενάριο να υπάρχουν εγκλωβισμένοι άνθρωποι σε θύλακες με αέρα αρχίζει να φαντάζει απλά ένα όνειρο σύμφωνα με ειδικούς.

Οι συγγενείς των επιβατών περιμένουν στην ουρά για να αναγνωρίσουν τα πτώματα. Άλλοι υποβάλλονται σε τεστ γενετικού υλικού.

Την ίδια ώρα συγκλονίζει το γράμμα που άφησε στο πορτοφόλι του ο υποδιευθυντής του σχολείου που ταξίδευε με το φέρι. Ήταν εκείνος που πρότεινε την εκδρομή στο νησί Τζέτζου γράφει. Δεν μπορούσε να ζει με αυτό το βάρος , γι΄ αυτό έδωσε τέλος στην ζωή του: «Το να επιβιώσεις μόνο εσύ είναι πολύ οδυνηρό όταν άλλοι 200 αγνοούνται. Αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη. Εγώ προχώρησα το θέμα της εκδρομής. Θα ξαναγίνω δάσκαλος στην άλλη ζωή για τους μαθητές μου, οι σοροί των οποίων δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί».

Τεράστιες οι ευθύνες του καπετάνιου

Σήμερα, ο καπετάνιος του φέρι με σκυμμένο το κεφάλι και με χειροπέδες στα χέρια, ζητά συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων . Έδωσε εντολή εκκένωσης του πλοίου μισή ώρα αφού το πλοίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Οι ευθύνες που τον βαραίνουν είναι μεγάλες καθώς η νεαρή ανθυπολοχαγός που άφησε στο τιμόνι δεν είχε σχεδόν καθόλου εμπειρία.

«Έδωσα οδηγίες για την πορεία και μετά πήγα για λίγο στην καμπίνα μου. Τότε συνέβη το δυστύχημα» είπε ο 52χρονος Λι Τζουν Σέοκ, ο οποίος εξήγησε ότι καθυστέρησε την εκκένωση του πλοίου για λόγους ασφαλείας καθώς ήταν δυνατά τα ρεύματα και πολύ κρύα τα νερά, ενώ δεν είχαν ακόμη φθάσει σωστικά σκάφη.

Την ίδια ώρα, γενική κατακραυγή έχει ξεσηκώσει το γεγονός πως ο ίδιος ήταν από τους πρώτους που έσπευσε να εγκαταλείψει το πλοίο…

Δείτε το βίντεο εδώ.
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα