Νέα θαλάσσια τραγωδία στην Ινδονησία

Πλοίο ανετράπη από τη θαλασσοταραχή στη θάλασσα της ανατολικής Ινδονησίας, με αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι να αγνοούνται και τουλάχιστον επτά να έχουν πνιγεί.

Οι διασώστες και οι ψαράδες περισυνέλεξαν τριάντα τραυματίες, οι οποίοι διεκομίστηκαν στο νοσοκομείο, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των αγνοουμένων καθώς το πλοιάριο ήταν χωρητικότητας 30 ατόμων, αλλά μετέφερε περισσότερα από 70.

Επρόκειτο για νηοπομπή στο πλαίσιο του εορτασμού της Μεγάλης Παρασκευής, καθώς, όπως έιναι η παράδοση, οι κάτοικοι μεταφέρουν με πλοιάρια το άγαλμα της Παρθένου Μαρίας στην πόλη Λαραντούκα στην επαρχία της ανατολικής Νουσατενγκάρα.

Καθώς στην περιοχή επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι και θαλασσοταραχή, πολλοί από τους επιβάτες του πλοιαρίου πανικοβλήθηκαν. Ανετράπη όταν ένα κύμα δύο μέτρων το σκέπασε. Το δυστύχημα συνέβη κοντά στην ακτή, μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων κατοίκων που παρακολουθούσαν τη λιτανεία.

Οι διασώστες καταβάλλουν προσπάθειες να βρουν περισσότερους επιζώντες. Από τα επτά πτώματα που ανασύρθηκαν τα τρία ανήκουν σε παιδιά και το ένα είναι μίας καλόγριας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα