Καρέ - Καρέ η διάσωση ενός 6χρονου κοριτσιού!

Δεκατέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους στο ναυάγιο στην Νότια Κορέα. Οι διασώστες δίνουν μάχη από την Μ. Τρίτη τα ξημερώματα για να βρουν επιζώντες.

Σύμφωνα με την ακτοφυλακή από τους 475 επιβάτες που οι περισσότεροι ήταν μαθητές, έχουν διασωθεί οι 179.

Συγκλονιστικό είναι όμως το βίντεο που δείχνει καρά-καρέ την διάσωση ενός 6χρονου κοριτσιού…  Λίγες ώρες αργότερα ξυπνά στο κρεβάτι του νοσοκομείου και δακρύζει όταν συνειδητοποιεί πως οι γονείς της λείπουν… Είναι δυστυχώς στην λίστα με τους αγνοούμενους. Η αστυνομία ψάχνει για συγγενείς της μικρής Κουάν Τζι Ον.

Λίγα λεπτά πριν η θάλασσα καταπιεί το Sewol, ένας από τους επιβάτες που διασώθηκε τραβά βίντεο με το κινητό του και οι μαθητές δεν ξέρουν ότι το πλοίο βυθίζεται.

Δεκάδες μαθητές φόρεσαν τα σωσίβια τους κάθισαν στο πάτωμα σε ένα από τα σαλόνια του πλοίου και περίμεναν με αγωνία τους διασώστες.

«Οι άνθρωποι ούρλιαζαν. Το πλοίο πήρε κλίση και άρχισαν να πέφτουν αντικείμενα. Ακόμη και οι άνθρωποι άρχισαν να γλιστρούν» είπε ένας από τους επιζώντες.

«Μας είπαν να μείνουμε στις θέσεις μας και το κάναμε. Τα νερά όμως άρχισαν να ανεβαίνουν. Τρομοκρατηθήκαμε… Τα παιδιά ούρλιαζαν από το φόβο τους. Ζητούσαν βοήθεια» πρόσθεσε ένας άλλος.

Το πλήρωμα δεν έδωσε εντολή άμεσης εκκένωσης. Ζήτησε από τους επιβάτες να παραμείνουν στην θέση τους ενώ το πλοίο είχε πάρει κλίση.

Μάλιστα οι επιζώντες είπαν ότι ο καπετάνιος ήταν από τους πρώτους που εγκατέλειψαν το πλοίο!

Ο πλοίαρχος ανακρίνεται ως ύποπτος για το ναυάγιο και αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες. Σήμερα με κρυμμένο το πρόσωπο του ζητά συγγνώμη.

Ωστόσο, ακόμη τα αίτια του δυστυχήματος δεν είναι γνωστά. Σύμφωνα με αναφορές είχε πυκνή ομίχλη και το πλοίο πιθανώς να προσέκρουσε σε ύφαλο. Η κρατική τηλεόραση είπε ότι έπλεε εκτός πορείας όταν ένας πλευρικός άνεμος προκάλεσε μετατόπιση φορτίου...

Όσο οι ώρες περνούν η ελπίδα για την ανεύρεση επιζώντων λιγοστεύει. Οι δύτες χτυπούν το κουφάρι του πλοίου μήπως απαντήσει κανείς. Όμως, τα ισχυρά ρεύματα, η βροχή και η λάσπη στο βυθό όμως εμποδίζουν τις έρευνες.

Δείτε το βίντεο εδώ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα