Νέα κατάθεση σοκ : Ο Πιστόριους ακρωτηρίασε τη Ρίβα

Με τα χέρια στ’ αυτιά του για να μην ακούει τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από τη στιγμή του φόνου της Ρίβα Στέενκαμπ, ο Όσκαρ Πιστόριους εμφανίστηκε...

για άλλη μια φορά καταρρακωμένος στο δικαστήριο της Πρετόρια.
Μετά το τέλος της αντεξέτασης του 28χρονου Παραολυμπιονίκη από τον εισαγγελέα Τζέρι Νελ, σήμερα ήταν η σειρά του Ρότζερ Ντίξον, εμπειρογνώμονα της εγκληματολογικής υπηρεσίας, να καταθέσει στην πολύκροτη δίκη.

Ο Ντίξον είναι μάρτυρας υπεράσπισης. Όσα είπε για τη στιγμή που ο Πιστόριους πυροβόλησε και τραυμάτισε μέχρι θανάτου τη Ρίβα Στέενκμαμπ, μέσα στο σπίτι του στην Πρετόρια, τα ξημερώματα τη 14ης Φεβρουαρίου του 2013, προκαλούν σοκ.
Η άτυχη γυναίκα ήταν όρθια, πίσω από την πόρτα, με το δεξί της χέρι στο πόμολο όταν ο Πιστόριους την πυροβόλησε για πρώτη φορά. Περιγράφοντας το τι προκάλεσαν οι σφαίρες στο σώμα της Στέενκαμπ, ο Ντίξον είπε πως αυτή που τη χτύπησε στο μπράτσο ήταν σα να της προκάλεσε «άμεσο ακρωτηριασμό».
Εκείνη την ώρα, ο Πιστόριους κάλυψε με τα χέρια του τα αυτιά του και έσκυψε το κεφάλι του μπροστά σε μια ένδειξη πως δεν ήθελε να ακούσει όσα έλεγε ο εμπειρογνώμονας.
Ο Ντίξον «ακύρωσε» την κατάθεση του αρχηγού της αστυνομίας Κρίστιαν Μανγκένα, ο οποίος είχε πει πως η πρώτη σφαίρα του Πιστόριους χτύπησε τη Ρίβα στο μηρό, η δεύτερη δεν τη βρήκε και οι άλλες δυο τη χτύπησαν στο χέρι και το κεφάλι.
Σύμφωνα με τον μάρτυρα υπεράσπισης που κατέθεσε σήμερα, η Στέενκαμπ ήταν κοντά στην πόρτα τη στιγμή των πυροβολισμών και οι δυο πρώτες σφαίρες τη βρήκαν στο μηρό και το χέρι, το οποίο μπορεί και να ήταν απλωμένο προς το πόμολο.
Η κατάθεση αυτή θεωρείται πως στηρίζει τον ισχυρισμό του Πιστόριους πως πυροβόλησε γρήγορα και χωρίς να σκεφτεί γιατί φοβόταν πως πίσω από την κλειστή πόρτα του μπάνιου βρίσκονταν διαρρήκτης.
Ο Ντίξον κατέθεσε επίσης ότι οι εξετάσεις που έκανε έδειξαν πως με σβηστό το φως η κρεβατοκάμαρα του Πιστόριους θα ήταν σχεδόν απόλυτα σκοτεινά το βράδυ του φόνου, παρότι ήταν αναμμένα κανά-δυό φώτα LED.
Και αυτό ενισχύει τον ισχυρισμό του Πιστόριους ότι δεν είδε αν η σύντροφός του βρισκόταν ακόμη στο κρεβάτι όταν σηκώθηκε παίρνοντας το όπλο του και θεωρώντας ότι στο σπίτι του είχε μπει διαρρήκτης.
Στο δικαστήριο ακούστηκε και μία ηχογράφηση που είχε κάνει ο Ντίξον ενός μπαστουνιού του κρίκετ να χτυπάει μία πόρτα σχεδόν ίδια με εκείνη στην τουαλέτα του Πιστόριους, καθώς και πυροβολισμών να διαπερνούν την ίδια πόρτα.
Ο Ντίξον έδειξε να μην μπορεί να ξεχωρίσει τους ήχους που ακούστηκαν.
Στόχος της υπεράσπισης του Πιστόριους είναι να ανατρέψουν τους ισχυρισμούς των γειτόνων του 28χρονου Παραολυμπιονίκη σε σχέση με τους ήχους που άκουσαν τη βραδιά του φόνου.
Οι μάρτυρες κατηγορίας έχουν καταθέσει ότι άκουσαν τις κραυγές μίας γυναίκας και στη συνέχεια πυροβολισμούς, αλλά η υπεράσπιση αμφισβητεί την κατάθεσή τους με το επιχείρημα ότι οι μοναδικές κραυγές που ακούστηκαν ήταν του Πιστόριους αφού πυροβόλησε και διαπίστωσε ότι είχε σκοτώσει την Στέενκαμπ.

 

yahoo.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα