Σβήνουν οι ελπίδες για επιζώντες από το ναυάγιο, θρήνος για τους μαθητές

Όσο περνούν οι ώρες λιγοστεύουν οι ελπίδες για την ανεύρεση των 284 αγνοουμένων του πλοίου που βυθίστηκε στα ανοιχτά της Νότιας Κορέας και μετέφερε 325 μαθητές Λυκείου, οι οποίοι πήγαιναν εκπαιδευτική εκδρομή στο νησί Τζετζού ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της Νότιας Κορέας το οποίο οι ντόπιοι αρέσκονται να αποκαλούν και Χαβάη της Νότιας Κορέας

Από τους 459 επιβαίνοντες μέχρι στιγμής 6 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί νεκροί!

Οι διασώστες επιχειρούσαν όλη τη νύχτα με το φως ισχυρών προβολέων, αλλά τα ρεύματα και η μειωμένη υποβρύχια ορατότητα εμπόδισαν τους δύτες να μπουν στο εσωτερικό του βυθισμένου πλοίου και να ελέγξουν τις δεκάδες καμπίνες.

«Δεν κατάφεραν να εισέλθουν στις καμπίνες» είπε ένας εκπρόσωπος της ακτοφυλακής.

Οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων έχουν επικεντρωθεί στο φέρι μπόουτ, όπου εκτιμάται ότι βρίσκονται παγιδευμένοι οι περισσότεροι από τους αγνοούμενους.

Δύτες έχουν καταφέρει να εισέλθουν σε τρία τμήματα του πλοίου, χωρίς, όμως, να βρουν σορούς ή επιζώντες.
ZGIRLNAT.jpg
Αξιοσημείωτο είναι ότι κάποιοι γονείς νοίκιασαν ένα σκάφος που θα τους μεταφέρει στον τόπο του ναυαγίου, μαζί με ένα δημοσιογράφο κορεατικού δικτύου και ένα δύτη.

Η θερμοκρασία της θάλασσας, που κυμαίνεται στους 12 βαθμούς γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να προκαλέσει υποθερμία σε 1,5 με 2 ώρες, περιορίζει τις πιθανότητες να ανασυρθούν ζωντανοί αγνοούμενοι επιβάτες, δήλωσαν μέλη των ομάδων έρευνας και διάσωσης στην εφημερίδα The Korea Herald.

Y8CFFXIB.jpg
Μάλιστα υπάρχουν φόβοι ότι σχεδόν τα δύο τρίτα εκ των 462 επιβαινόντων έχουν παγιδευτεί μέσα στο πλοίο Sewol, που έχει πια βυθιστεί, ανακοίνωσε η ακτοφυλακή.
Οι επιβάτες που διασώθηκαν είπαν ότι το πλήρωμα είχε διατάξει να μην μετακινηθούν από τις θέσεις τους παρά την πρόσκρουση.

«Περιμέναμε 30 έως 40 λεπτά», είπε μια μαθήτρια γυμνασίου. Ο καπετάνιος, ο οποίος είναι ένας από τους επιζώντες, έδωσε κατάθεση στο Λιμενικό Σώμα.

Συνολικά 174 άνθρωποι διασώθηκαν από το πλοίο που ναυάγησε 20 χιλιόμετρα ανοικτά των ακτών του Ζίντο, ανακοίνωσε η κυβέρνηση στον τελευταίο απολογισμό που έδωσε. Περισσότεροι από 50 έχουν τραυματιστεί και 284 αγνοούνται.

Τα αίτια του ναυαγίου δεν έχουν μέχρι στιγμής διευκρινιστεί, ωστόσο επιζώντες υποστηρίζουν ότι άκουσαν ένα δυνατό θόρυβο και αμέσως μετά το πλοίο άρχισε να παίρνει κλίση.

«Φώναζα για 30 με 40 λεπτά μέσα στο πλοίο» είπε ένας επιζών. «Αντικείμενα έπεφταν και οι άνθρωποι γλιστρούσαν στο εσωτερικό του πλοίου».

 

Γιαγιά νομίζω ότι θα πεθάνω, το πλοίο βυθίζεται


korea1_519_355.jpg

NLN5ML1U.jpg

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΣΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα