Λιγοστεύουν οι ελπίδες για τους 287 αγνοούμενους του ναυάγιου

Συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας η αναζήτηση των 287 αγνοουμένων από το ναυάγιο του φέρι μπόουτ στη Νότιο Κορέα.

Οι διασώστες επιχειρούσαν όλη τη νύχτα με το φως των ισχυρών προβολείς, αλλά τα ρεύματα και η μειωμένη υποβρύχια ορατότητα εμπόδισαν τους δύτες να μπουν στο εσωτερικό του βυθισμένου πλοίο και να ελέγξουν τις δεκάδες καμπίνες. «Δεν κατάφεραν να εισέλθουν στις καμπίνες» είπε ένας εκπρόσωπος της ακτοφυλακής.

Μέχρι στιγμής, ο επίσημος απολογισμός των νεκρών είναι εννέα, ωστόσο, όσο περνά η ώρα, οι ελπίδες μειώνονται και ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί δραματικά. Από τους 462 επιβαίνοντες στο φέρι μπόουτ, διασώθηκαν οι 179, ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες.



Οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων έχουν επικεντρωθεί στο φέρι μπόουτ, όπου εκτιμάται ότι βρίσκονται παγιδευμένοι οι περισσότεροι από τους αγνοούμενους. Δύτες έχουν καταφέρει να εισέλθουν σε τρία τμήματα του πλοίου, χωρίς, όμως, να βρουν σορούς ή επιζώντες.

Το πλοίο έστειλε σήμα κινδύνου στις 09:00 τοπική ώρα της Τετάρτης ( 03:00ώρα Ελλάδας της Τέταρτης). Τα αίτια του δυστυχήματος δεν είναι γνωστά , αλλά οι αναφορές αυτοπτών μαρτύρων λένε το πλοίο προσέκρουσε πιθανώς σε ύφαλο.

Οι επιβάτες που διασώθηκαν είπαν ότι το πλήρωμα είχε διατάξει να μην μετακινηθούν από τις θέσεις τους παρά την πρόσκρουση. «Περιμέναμε 30 έως 40 λεπτά», είπε μια μαθήτρια γυμνασίου. Ο καπετάνιος, ο οποίος είναι ένας από τους επιζώντες, έδωσε κατάθεσε στο νοτιοκορεάτικο Λιμενικό Σώμα.

Οι μαθητές από ένα σχολείο νότια της Σεούλ, πήγαιναν σχολική εκδρομή στο νησί Τζετζού ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της Νότιας Κορέας το οποίο οι ντόπιοι αρέσκονται να αποκαλούν και Χαβάη της Νότιας Κορέας.

Στο μεταξύ για λάθος κάνει λόγο το πρακτορείο Ρόιτερς σχετικά με τηλεγράφημα που παρέθεσε για ένα πατέρα, ο οποίος όπως μεταδόθηκε, έλαβε γραπτό μήνυμα από το παιδί του που είναι παγιδευμένο μέσα στο σχεδόν ναυαγισμένο πλοίο της Νότιας Κορέας.

Ο πατέρας μετά τα όσα είπε για το γραπτό μήνυμα αναθεώρησε αναφέροντας ότι δεν είχε δει το μήνυμα και ότι απλώς είχε ακούσει γι αυτό από κάποιον άλλο. Το Ρόιτερς απέσυρε την συγκεκριμένη είδηση και αναμένεται να στείλει νέα πιο ακριβή όπως αναφέρεται από το διεθνές πρακτορείο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα