Καζάνι που βράζει η Ουκρανία: Νέες κυρώσεις θα επιβληθούν στην Ρωσία

Ηφαίστειο να εκραγεί είναι η Ουκρανία μετά από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που γίνονται σε διάφορες πόλεις της χώρας, ενώ θρηνούμε ήδη τους πρώτους νεκρούς αλλά και τραυματίες.

Ένας εκπρόσωπος της αντικατασκοπείας των Ουκρανικών ειδικών υπηρεσιών, ο Βιτάλι Νάιντα, μίλησε στους δημοσιογράφους για όλα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στη χώρα. «Οι ίδιοι Ρώσοι πράκτορες οι οποίοι έδρασαν στην Κριμαία πριν από την προσάρτησή της από την Ρωσία βρίσκονται τώρα στην ανατολική Ουκρανία» είπε χαρακτηριστικά. «Οι ενέργειες αντιπερισπασμού στην ανατολική Ουκρανία διευθύνονται από αξιωματικούς της κεντρικής υπηρεσίας πληροφοριών του γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων», πρόσθεσε ο κ. Νάιντα.

Την ίδια ώρα «καζάνι που βράζει» είναι οι ΗΠΑ που βλέπουν ότι τα πράγματα γίνονται χειρότερα και πως η Ρωσία δεν κάνει πίσω.

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα (16-04-14) ότι ενδέχεται να επιβληθούν νέες κυρώσεις στη Ρωσία λόγω των ενεργειών της στην Ουκρανία, ωστόσο πρόσθεσε ότι πιθανόν δεν θα αναληφθεί δράση ως προς αυτό πριν διεξαχθεί αυτήν την εβδομάδα η τετραμερής σύνοδος στη Γενεύη.

«Την Πέμπτη δίνεται η επόμενη ευκαιρία για να γίνει μια διπλωματική συζήτηση και νομίζω πως είναι ασφαλές να πούμε ότι υπάρχουν λίγες πιθανότητες να προχωρήσουμε σε ανακοινώσεις (σχετικά με νέες κυρώσεις) πριν από την Πέμπτη», είπε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζεν Ψάκι, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των εκπροσώπων του Τύπου.

Να σημειωθεί ότι στη Γενεύη θα κάτσουν στο ίδιο τραπέζι εκπρόσωποι της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, με σκοπό να λυθεί το θέμα με διπλωματικό τρόπο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα