Δημοσίευμα του BBC για τις πρακτικές μελών της Χρυσής Αυγής

Αποκαλυπτικό είναι δημοσίευμα του BBC για τις πρακτικές μελών της Χρυσής Αυγής, οι οποίες παραπέμπουν σε οργανωμένα κυκλώματα της νύχτας.

Ειδικότερα, δημοσιεύει τιμοκατάλογο... υπηρεσιών, που παρείχαν έναντι αμοιβής και οι οποίες αφορούσαν σε σπασίματα χεριών ή ποδιών (300 ευρώ), κάψιμο αυτοκινήτου (1.000 ευρώ) και σε άγριο ξυλοδαρμό που έστελνε το θύμα στο νοσοκομείο (1.500 ευρώ).

Για τον παραπάνω τιμοκατάλογο το BBC επικαλείται μαρτυρία πρώην μέλους της οργάνωσης, η οποία περιέχεται στο άρθρο με τίτλο « Χρυσή Αυγή: Μην πεις λέξη, αλλιώς θα σε κάψω ζωντανή» (Greece's Golden Dawn: "Don't say a word or I'll burn you alive").

«Είχαν κλομπ και ασπίδες. Όλοι στέκονταν προσοχή, όταν έμπαινε ο αρχηγός. Και μιλούσαν για το πώς έδερναν ομοφυλόφιλους ή μελαψούς ανθρώπους. Εγώ δεν ήθελα τίποτα απ' όλα αυτά και σταμάτησα να επικοινωνώ μαζί τους. Αργότερα ο ίδιος ήρθε στο σπίτι μου και μου είπε να μην πω τίποτα για όλα αυτά, γιατί θα με έκαιγε ζωντανή».

Το BBC στο ίδιο θέμα παραθέτει και την μαρτυρία ενός αλλοδαπού, πακιστανικής υπηκοότητας, ο οποίος υποστηρίζει ότι μαχαιρώθηκε τρεις φορές από μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ κατήγγειλε ότι η Αστυνομία δεν προχώρησε σε κάποια ενέργεια για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα