Νεκρή 8χρονη μετά την πρώτη νύχτα του γάμου της

ΣΟΚ και ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ προκαλεί η είδηση ότι μια 8χρονη από την Υεμένη έχασε τη ζωή της από εσωτερική αιμορραγία που υπέστη μετά την πρώτη νύχτα του γάμου της.


Η μικρή, το όνομα της οποίας είναι Rawan, πέθανε στην περιοχή της φυλής Hardh που βρίσκεται στη βορειοδυτική Υεμένη κοντά στα σύνορα με τη Σαουδική Αραβία.

Οι ακτιβιστές ζητούν να αποδοθούν ευθύνες για το θάνατό της στον 40χρονο γαμπρό ενώ τονίζουν ότι πρέπει να συλληφθεί και η οικογένειά της και όλοι να έρθουν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη.

Υποστηρίζουν ότι οι συλλήψεις και η καταδίκη των ενόχων θα δώσουν ένα τέλος στην πρακτική του γάμου ανήλικων κοριτσιών με μεγάλους άντρες στη φτωχή αυτή περιοχή.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί πως πάνω  από το ένα τέταρτο των κοριτσιών που γεννιούνται στην Υεμένη παντρεύονται προτού φτάσουν τα 15, σύμφωνα με επίσημα κρατικά στοιχεία του 2010.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις παραδόσεις των φυλών της περιοχής, μια νύφη νεαρής ηλικίας καλείται να μεταμορφωθεί σε μια πολύ υπάκουη σύζυγο, να φέρει στον κόσμο πολλά παιδιά και να κρατηθεί μακριά από κάθε πειρασμό.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα