Μόσχα: Πυρκαγιά στο μετρό, απομακρύνθηκαν 4.500 επιβάτες

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα στο μετρό της Μόσχας σε ώρα αιχμής της κυκλοφορίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

Η φωτιά εκδηλώθηκε όταν κατά τα φαινόμενα από ένα καλώδιο πήρε φωτιά μέσα στο μετρό λίγο πριν από τις 9.00 το πρωί (8.00 ώρα Ελλάδος) στη σήραγγα μεταξύ των σταθμών Οχτότνι Ριάντ και Μπιμπλιοτέκα Ιμενι Λένινα (Βιβλιοθήκη Λένιν), στο κέντρο της ρωσικής πρωτεύουσας.

"Ένα καλώδιο πήρε φωτιά μέσα στο μετρό", είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων Βίκτορ Μπιριούκοφ προσθέτοντας ότι είναι πολύ νωρίς να διαπιστωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς.

"Τριάντα ένας άνθρωποι κατέφυγαν στην υπηρεσία πρώτων βοηθειών, ενώ τέσσερις διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο λόγω δηλητηρίασης με μονοξείδιο του άνθρακα". Οι περισσότεροι τραυματίες εισέπνευσαν αναθυμιάσεις καπνού, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti. Γιατροί και ψυχολόγοι έσπευσαν στην περιοχή για να βοηθήσουν τους επιβάτες.

"Χρειάζονται νερό για να πλύνουν το πρόσωπό τους", είπε ο Μπιριούκοφ στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossia 24.

Περισσότεροι από 4.500 επιβάτες απομακρύνθηκαν από τους δύο σταθμούς, ενώ σταμάτησε η κυκλοφορία των συρμών κατά μήκος του κεντρικού δικτύου του μετρό προκαλώντας μεγάλες ουρές αναμονής, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax. Αρκετοί σταθμοί που εξυπηρετούν το κέντρο της πρωτεύουσας έχουν κλείσει.

Το μετρό της Μόσχας είναι από τα πιο πολυσύχναστα στον κόσμο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα