Συγγραφέας αυτοκτόνησε στην Παναγία των Παρισίων

Ένας άνδρας αυτοκτόνησε με πιστόλι Τρίτη στο καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί το κτήριο, σύμφωνα το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων που επικαλείται ανώνυμη αστυνομική πηγή.

Ο άνδρας, ο οποίος αρχικά εκτιμήθηκε πως είναι ηλικίας μεταξύ 50 και 60 ετών, αυτοκτόνησε στο βωμό του ναού λίγο μετά από τις 16.00 -τοπική ώρα (17.00 - ώρα Ελλάδος). Ο αυτόχειρας, σύμφωνα με το RTL, πυροβολήθηκε στο κεφάλι και εξέπνευσε μετά από 20 λεπτά.

Πάντως σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Europe 1, πρόκειται για τον ακροδεξιό ιστορικό, δημοσιογράφo, συγγραφέα και δοκιμιογράφο Ντομινίκ Βενέ (Dominique Venner), 78 ετών, ενεργό μέλος των οργανώσεων που διαδηλώνουν τον τελευταίο καιρό στη Γαλλία, κατά της κυβέρνησης Ολάντ και της επιλογής της να νομιμοποιήσει τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων. Η ίδια πηγή μεταδίδει ότι η αστυνομία βρήκε σημείωμά του δίπλα από το κορμί του. Μάλιστα, η εφημερίδα Le Figaro, αναφέρει ότι ο Βενέ νωρίτερα σήμερα, ανήρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα ένα άρθρο - καταπέλτης κατά των γάμων μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου. Ωστόσο, αν κάποιος προσπαθήσει τώρα να μπει στην ιστοσελίδα, διαπιστώνει πως έχει τεθεί εκτός λειτουργίας.

Επίσης, ο Βενέ φέρεται να είναι πρώην μέλος της ΟΑS (Organisation de l'armée secrète), μίας παραστρατιωτικής εθνικιστικής οργάνωσης που κατά τον πόλεμο της Αλγερίας (1954–62) χρησιμοποίησε ένοπλη βία για να καταστείλει τον αγώνα των Αλγερινών για ανεξαρτητοποίηση από τη γαλλική αποικιοκρατία.

Η γαλλική εφημερίδα Le Monde, δημοσίευσε ένα απόσπασμα από το τελευταίο του άρθρο στο μπλογκ του στο οποίο αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «η Γαλλία τελεί υπό την εξουσία των ισλαμιστών». Επίσης, στο άρθρο διαβεβαίωνε πως «οι διαδηλωτές (σ.σ. κατά του γάμου των ομοφυλοφίλων) της 26ης Μαΐου θα έχουν κάθε λόγο να εκφράσουν τον θυμό τους» και πως «η μάχη τους δεν θα μπορέσει να περιοριστεί απλά στην άρνηση του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων». «Θα υπάρξουν σίγουρα νέες κινήσεις» προσέθετε στο κείμενο του, «εντυπωσιακές και συμβολικές για να μας ταρακουνήσουν, να αφυπνίσουν τις συνειδήσεις μας και να ξυπνήσουν τις μνήμες των ριζών μας».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα